INTERVJUU OlyBet «CS:GO» turniiri tiitlikaitsja: «CS:GO» on parim e-sport, õnnega pole midagi pistmist

Steven Tiirik
Copy
Kevin «zteeek» Rohurand
Kevin «zteeek» Rohurand Foto: Andri Allas

Juba sel pühapäeval saab taas alguse OlyBet «CS:GO» turniir. Viimati toimus antud üritus jaanuaris, kui võitjaks krooniti balticg0ds.

Vaid tolleks ürituseks kokku pandud meeskonda tulevasel turniiril küll ei näe, aga balticg0ds koosseisuga turniiri võitnud Kevin «zteeek» Rohurand lubab kohal olla. Küsisime tema käest mõned «CS:GO» alased küsimused.

Millal sa Counter-Strike mängimist alustasid ja millal tulid esimesed turniirid?

Esimest korda näitas mängu mulle sugulane, kui ma olin 5-6 aastane. Külas käies sain mängida community serverites. Oma koju tuli «CS» alles siis, kui kooli läksin ja klassivend mu arvutisse «CS 1.6» alla laadis.

Esimene tõsine turniir oli interLAN 2013. Olematu kogemuse tõttu olid ootused kõrged ja arvasime, et võidame turniiri ära, aga kaotasime kiirelt kaks mängu ja olime juba alagrupis väljas. Siiski olime ürituse lõpuni ja nautisime LAN meeleolu. Olin siis 13-14 aastane.

Kuidas Eesti kohalikud turniirid selle aja jooksul arenenud on?

Eks igas valdkonnas oleme edasi arenenud, aga peamine, mis silma jääb, on produktsioon. Ülekanded on kõvasti kvaliteetsemad ja meil on päriselt shoutcasterid olemas. Samuti on olemas adminid, kes aitavad – süsteem on palju ametlikum ja professionaalsem. Ainus, mille üle ehk nuriseda saaks, on auhinnafondid. Need on sama suured või isegi väiksemad kui nad olid viis aastat tagasi.

Kevin «zteeek» Rohurand
Kevin «zteeek» Rohurand Foto: Andri Allas

Mida soovitad noorele mängijale, kellel on potentsiaali, aga ei tea, kuidas mängust karjäär teha?

Esialgu tuleb väga palju mängida, aga tuleb olla kriitilise pilguga ja analüüsida oma mängu. Keskendu asjadele, mis töötavad ja paranda neid, mis ei tööta. Ei tohi lihtsalt mõtlemata tegutseda, ma kutsun seda autopilodiks. Ürita end ümbritseda paremate mängijatega, nii õpid palju kiiremini.

Samuti soovitan koheselt alustada turniiride ja liigade mängimisega, näiteks ESEA. Aja kokkuhoiu mõttes soovitan vaadata, mida teevad professionaalsed mängijad ja võtta sealt ideid. Kui hakata ise asju välja mõtlema, siis võtab see rohkem aega ja alustava mängija ideed ei pruugi olla parimad.

Sinu viimane HLTV mäng oli pea aasta tagasi. Kas igatsed tiimis mängimist või on striimerielu mõnusam?

Ma naudin mõlemat, aga competitive gaming täidab mu sees suurt auku. Kindlasti igatsen tiimis olemist, tahaks uuesti nelja inimesega koos vaeva näha ja areneda. Kahju, et Eesti skeenes pole palju häid mängijaid, kes võtaks asja tõsiselt ja on valmis 100% panustama.

Mis on kõrgel tasemel «CS:GO» mängimise juures kõige suurem miinus?

Kindlasti see aeg, mis sinna kulub. Mentaalselt tuleb tugev olla, ei tohi vajuda sinna n-ö autopilooti. Sul peab olema päriselt professionaalne mõtteviis, et mängida seal tasemel ja edasi areneda.

Sa oled «Counter-Strike’i» umbkaudselt 13 000 tundi mänginud. Mis sind ikka ja jälle tagasi toob?

Ma olen väga võistlushimuline inimene ja seepärast ma siia tagasi tulengi, et hoida end vormis või arendada ja seejärel oma oskused turniiril proovile panna. Samuti olen selle mängu kaudu loonud suhteid paljude inimestega, kellega on tore koos aega veeta.

«CS:GO» on parim e-sport. Siin enamasti pole õnnega midagi pistmist – igaühel on samad relvad ja samad elud, ei ole erinevaid karaktereid erinevate omadustega. Kõigil võrdsed võimalused!

Aasta alguses toimunud OlyBet turniiril võitsid sa koos balticg0ds tiimiga, kui palju enne turniiri koos harjutanud olite?

Ei olnud üldse harjutanud, see oli täiesti segatiim, mis sai ainult tolleks turniiriks kokku pandud.

Kas tuled ka tiitlit kaitsma?

Tulen, kuid teise tiimiga. Ainult Karl-Hendrik «tsutskam» Palu on eelmisest koosseisust. Tiim on samuti just enne turniiri algust kokku pandud, koos harjutanud ei ole.

Sa striimid palju, kindlasti oled ka maailmale tuntud mängijatega samasse serverisse sattunud. Kas meenub mõni seik nimekate mängijatega?

Olen enamus profimängijatega samas serveris olnud: s1mple, ZywOo, ScreaM, KennyS, jne. Kunagi sattusin samasse tiimi NaVi endise kapteni Boombl4-ga. Me terve mängu sõimasime üksteist, kui halvad me teineteise arvates oleme. Nüüd on tema Majori võitja ja mina… Meie mõlema FACEIT elo oli siis umbes 2000.

Teine huvitav moment oli, kui sattusime juhuslikult mängima terve Vitality koosseisu vastu, ainult ühe mängija asemel oli treener zonic. Olime tugeva viiese Eesti koosseisuga ja kaotasime mängu napilt.

Kuidas baltimaade «CS:GO» skeenet hindad? Kas tase on varasemaga võrreldes kõrgem või madalam?

Pigem kõrgem. Rohkem nimekaid mängijaid jõudnud välismaa tiimidesse. Näiteks viimasel Majoril pääses play-off vooru neli Baltimaade mängijat. Tier-1 tasemel tiimi meil küll ei ole veel, aga mingil hetkel oli neli Balti tiimi ESEA Advanced liigas, kui ma ei eksi, nii et arengut on täitsa näha. Mõned aastad tagasi oli saavutus, kui esimene tiim sinna alles jõudis.

Kuidas hindad, kas Eesti «CS:GO» tase on Baltimaadest kõrgem?

Ma ütleks, et üldine tase on võrdne. Siiski on meil vaieldamatult Balti tugevaim tiim, sYnck.

Kellele Majoril pöialt hoidsid ja kuidas turniiriga rahule jäid?

Kaasa elasin Heroicule, nad on konstantselt olnud top 5 meeskond – kahjuks ei saanudki nad oma «CS:GO» Majorit. Nad olid mitu korda lähedal, aga paraku jäi millestki puudu. Turniiriga jäin rahule. Huvitav oli näha, kuidas vähetuntud tiimid suutsid nii kaugele jõuda ja kõiki üllatada.

Uus OlyBet «CS:GO» turniir on kohe-kohe algamas, endiselt on võimalik end turniirile registreerida csgoliiga.ee lehel. 28.05 ja 04.06 toimuvaid kvalifikatsioone kantakse üle ka Postimehe ja Twitch.tv vahendusel.

Turniiri finaal toimub 18. juunil. Ürituse auhinnafond on 1400€

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles