Programmeerija tegi tüdruksõbrast ideaalse digikoopia ja pakub seda võimalust nüüd teistelegi (2)

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Nii näeb robotist tüdruksõpra kunstnik, kes kasutas pildi tegemisel  tehisintellekti abi. Programmeerija loodud elukaaslane aga veel füüsilises kehas ei ela, vaid peegeldab päris inimese isiksust digimaailmas
Nii näeb robotist tüdruksõpra kunstnik, kes kasutas pildi tegemisel tehisintellekti abi. Programmeerija loodud elukaaslane aga veel füüsilises kehas ei ela, vaid peegeldab päris inimese isiksust digimaailmas Foto: GrumpyBeere / Pixabay

Mis oleks, kui saaksime inimese isiksuse kogu täiega ära salvestada ja temaga siis virtuaalselt edasi suhelda? Just seda prooviski tehisintellektist vaimustunud programmeerija Enias Cailliau, kes praegu suhtleb oma tüdruksõbra digikoopiaga, mida juhib kõigile kättesaadav tarkvara.

Cailliau kasutab oma avatud lähtekoodiga tarkvaras paljusid kättesaadavaid tehisintellekti teenuseid, mis juhivad tekstivestlust, joonistavad virtuaalseks muutunud sõbrast pilte ja isegi räägivad tema häälega.

Tekste genereerib tarkvara poolt etteantud isiksust suunavate käskude põhjal OpenAI keelemudel ChatGPT, kuid lisaks kasutatakse inimese digikoopia etendamiseks palju teisigi tehisintellekti mudeleid. Näiteks otsib Google´i vestlusrobot Bard internetist värskemaid andmeid, kuna ChatGPT ise on pidama jäänud 2021. aastasse, firmalt ElevenLabs on võetud kõnesüntesaator, Stable Diffusioni pildigeneraator aga hoolitseb soovitud kujutiste loomise eest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles