Microsoft tapab oma virtuaalassistendi Cortana veel selle aasta jooksul

tehnika.postimees.ee
Copy
Microsofti operatsioonisüsteemi Windows 11 viimastes uuendustes on juba tehisintellekt CoPilot olemas. Kui seni on seda vähe märgata, töötab ilmselt uus Windows 12 juba täielikult kunstmõistuse juhtimisel, mida hakkavad toetama uued AI kiirendiga arvutid.
Microsofti operatsioonisüsteemi Windows 11 viimastes uuendustes on juba tehisintellekt CoPilot olemas. Kui seni on seda vähe märgata, töötab ilmselt uus Windows 12 juba täielikult kunstmõistuse juhtimisel, mida hakkavad toetama uued AI kiirendiga arvutid. Foto: Microsoft

Pärast seda, kui Microsoft tõi oma suure tehisintellekti CoPilot kontoritoodetesse, pannakse peagi senine virtaalassistent Cortana kinni. 

Cortana ülesandeks on reageerida kasutaja häälkäsklustele, samuti teeb see näotuvastusega sisselogimist, seadistab kasutaja meeldetuletusi, loob kalendrisündmusi ja teeb veebiotsingut.

Sellest sügisest aga Microsoft enam Cortanat ei toeta, teatas Windows Central, viidates Microsofti vastavale dokumendile. Seal mainitakse, et Cortana küll kaob Windowsist, aga kasutajad saavad käsklusi jagada ja oma tööd juhtida uuel moel, uutmoodi tehisintellekti abiga, mis on nutikam, kui Cortana. Microsoft vihjab sellega ilmselt kõigisse kontoriprogrammidesse ilmuvale CoPilotile ja otsimootoriga Bing koostööd tegevale ChatGPT keelemudelile.

Sügisel peaks tehisintellekt CoPilot saama ka Windowsi lahutamatuks osaks. See pidi Microsofti teatel olema esimene operatsioonisüsteem, mida juhib tsentraliseeritud tehisintellekti mootor suure keelemudeliga.

Microsofti rakendustesse aga pidi jääma Cortana laadne häälassistendi funktsioon edasi, võttes vastu häälkäsklusi ja pannes rakendused nende järgi tegutsema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles