Samsung näitas, mis meid kodumasinate maailmas lähiajal ees ootab

tehnika.postimees.ee
Copy
Samsungi uus varstolmuimeja sai võimsust juurde. Nagu eelmine mudel, tühjendab ka see laadimisjaamas oma tolmukonteineri ise.
Samsungi uus varstolmuimeja sai võimsust juurde. Nagu eelmine mudel, tühjendab ka see laadimisjaamas oma tolmukonteineri ise. Foto: Samsung

Tehnoloogiafirma Samsung tutvustas veebiüritusel Bespoke Life ettevõtte uusi koduseadmeid ja mitmeid uuendusi, mille eesmärk on vähendada koduseadmete kasutamise keskkonnajalajälge.

«Oluliseks uuenduseks meie pesumasinate vallas on Less Microfiber filter. Tegemist on uue eraldiseisva mikrofiibri filtriga mida saab lisada Samsungi Bespoke pesumasina juurde enne ja pärast veevõrku ühendumist ning see püüab kinni pesu käigus riietest tuleva mikroplastiku. Nimelt tekitab iga pesutsükkel riiete küljest pisikesi mikroplastiku osakesi. Kui pesta näiteks kaks kilogrammi pesu neli korda nädalas, tekitab see aastas keskmiselt 132 grammi mikroplastikut inimese kohta. See on ligikaudu võrdne kaheksa 500 ml plastpudeliga. Uus filter püüab sellest plastikust kinni 98%,» sõnas Samsung Eesti koduseadmete tootekoolitaja Alari Pennar.

Samuti tutvustas Samsung üritusel uuendusi ettevõtte SmartThings rakendusele, mis on Samsungi ja ka teiste tootjate internetiga ühendatud koduseadmete kontrollimiseks mõeldud rakendus.

Nüüd jälgib rakendus nutikalt inimese koduseadmete kasutust ja soovitab tema kasutusmustrite põhjal, kuidas asju paremini optimeerida. Lisaks sellele on edaspidi kõik uued Samsungi Bespoke koduseadmed WiFi toega, seega saab need soovi korral telefonirakendusega ühendada.

Foto: Samsung

Koos muude uuendustega tutvustas Samsung üritusel ka uut Bespoke Jet AI varstolmuimejat, mis on Samsungi seni kõige võimsam 280 W imemisvõimsusega tolmuimeja.

Uus masin pakub ühe laadimise pealt kuni 100 minutit järjestikust koristusaega ning seadmes olevad nutikad tehnoloogiad saavad automaatselt aru, millisel pinnal kasutaja tegutseb ning masin optimeerib enda tööd vastavalt. Näiteks kui inimene koristab vaipa, siis sätib masin automaatselt imemisvõimsust ja imemisotsiku pöörlemiskiirust.

Sarnaselt varasemate Samsungi varstolmuimejatega on masinaga kaasas All-in-One Clean Station, mis toimib dokina. Kui tolmuimeja sinna pärast koristust panna, tühjendab dokk automaatselt tolmuimeja tolmukonteineri ning laeb masinat.

Lisaks seadmetele rõhutas Samsung üritusel oma pühendumist keskkonna säästmisele. Näiteks on ettevõte loonud spetsiaalse taaskasutuskeskuse, kus kasutatakse erinevat bioplasti ja kasutatud õli, mille abil toodetakse näiteks Samsungi külmkappides olevaid sahtleid ning samuti taaskasutatakse seal ookeanidest korjatud kasutatud kalavõrke, millest loodud materjal läheb samuti kasutusse Samsungi toodetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles