Ühendriigid keeldusid brittide abist, kadunud sukelpaadi meeskonnaliikmete nimed on praeguseks teada (3)

tehnika.postimees.ee
Copy
U.S. Coast Guard Capt. Jamie Frederick, center, faces reporters during a news conference, Tuesday, June 20, 2023, at Coast Guard Base Boston, in Boston. The U.S. Coast Guard says a search covering 10,000 square miles (26,000 square kilometers) has turned up no signs of a missing submersible off New England. Authorities made the announcement Tuesday. (AP Photo/Steven Senne)  MASR105
U.S. Coast Guard Capt. Jamie Frederick, center, faces reporters during a news conference, Tuesday, June 20, 2023, at Coast Guard Base Boston, in Boston. The U.S. Coast Guard says a search covering 10,000 square miles (26,000 square kilometers) has turned up no signs of a missing submersible off New England. Authorities made the announcement Tuesday. (AP Photo/Steven Senne) MASR105 Foto: Steven Senne

Õhku jätkub allveepaadis vaid neljapäeva hommikuni. Päästetööd on väga pingelised ja selles löövad kaasa Ameerika Ühendriikide ja Kanada alused ja meeskonnad. Ühendriigid olevat keeldunud brittide pakutud abist.

Praeguseks on kadunud süvasukelaparaat Titani kohta teada, et selle paradal oli 5 inimest, samuti on teada nende nimed. Lisaks miljardär Hamish Hardingile lunastasid üle 200 000-dollarise pileti sukeldusreisile ka Pakistani ärimees Shazada Dawood ja tema poeg Suleman. Neljas pardalolija on Ocean Gate'i asutaja Stockton Rush. Viies meeskonnaliige on endine Prantsuse mereväekapten Paul-Henri Nargeolet.

20. juunil kommenteeris Ühendriikide rannavalve, kelle kanda on põhiline osa inimeste päästeoperatsioonist, Bostonis, et tegu on väga keerulise päästeoperatsiooniga, sest see on rannikust ca 700 km kaugusel. Aega napib, sest möödunud pühapäeval sügavusse laskunud allveesõidukil on hapnikuvarusid veidi üle 90 tunniks ja see aeg tiksub täis eeloleva neljapäeva varasel hommikutunnil.

Rannavalve esindajad kommenteerisid, et isegi kui allveesõiduk leitakse, võib see olla kilomeetrite sügavusel ja päästetöödeks vajalikke vahendeid pole nii lihtne kohale toimetada.

Sinnapoole on teel torujuhtmete paigaldamise laev, mille pardal on kaks süvasukelduvat allveerobotit.

Viidatakse ka asjaolule, et Ühendriikide merevägi olevat keeldunud Ühendkuningriigi päästeabist ja eelistavad omi vahendeid, teatas Telegraph.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles