PILDID Uus Range Rover Evoque jõudis avalikkuse ette

tehnika.postimees.ee
Copy
Foto: Land Rover
  • Sõitjateruumis on 11,4-tolline kumerast klaasist Pivi Pro puuteekraan
  • Loomanahavaba luksus: Range Rover Evoque on saadaval viimistletuna Kvadrati villasegust kangaga

Äsja avalikkuse ette jõudnud uus Range Rover Evoque on kompaktne luksusmaastur linna ja maastikule, mis kannab eksimatult selle margi DNA-d oma keerukate detailide ja viimistletud interjööriga.

Uue luksusmaasturi välimust iseloomustab Range Roverile omane minimalism ja maitsekalt valitud detailid, sealhulgas uued Pixel leedesituled koos kõige värskema ees- ja tagaosa iseloomuliku graafikaga.

Uus sõitjateruumi disain asetab tehnoloogia kesksele kohale, tuues armatuurlauale kumera ekraaniga 11,4-tollise Pivi Pro meelelahutussüsteemi.

«Range Rover Evoque´i ainulaadne isikupära on jätnud automaastikule kustumatu jälje. Selle keerukas disain ja ajatu moodsus tabab jätkuvalt kõiki olulisi emotsionaalseid noote,» ütles JLRi loovjuht professor Gerry McGovern (OBE).

Foto: Land Rover

Uue Range Rover Evoque´i klientidele avaneb valik S, Dynamic SE ja Dynamic HSE mudeliversioonide vahel, mudelivaliku tipust leiab ka tipptasemel Autobiography versiooni.

Kui juba Dynamic mudelid nõuavad oma kindlameelse hoiaku ja satiinläikega vasekarva aktsentidega tähelepanu, siis Autobiography viib viimistluse uuele tasemele satiinläikega vasetooni elementide ja 21-tolliste tumehallide valuvelgedega.

Foto: Land Rover

Autobiography interjööris tervitavad reisijaid kvaliteetne Windsor-nahk, oma klassi parimad materjalid ja teised täiustatud lahendused. Luksuslikkuse tagavad soojenduse ja jahutusega massaažiistmed ning täiustatud Meridian Surround Sound helisüsteem. Ulatuslik värvipalett võimaldab klientidel oma individuaalsust väljendada, pakkudes nüüd uusi toone nagu Arroios Grey, Tribeca Blue ja Corinthian Bronze. Viimase – Corinthian Bronze – kerevärviga on võimalik valida ka uus kontrastne katus, samas kui viis uut kergsulamvelgede kombinatsiooni lisavad veelgi väljapeetust.

Välisdisainis uued tuled ja kaitserauad

Evoque´i iseloomulikku profiili ja kupeelaadset siluetti iseloomustab voogav katusejoon ja tõusev vöökoht. Samas on rangeroverlik DNA jätkuvalt selgelt äratuntav, alates uksekäepidemetest kuni niinimetatud hõljuva katuseni välja.

Väljapaistvaid proportsioone võimendavad rõhutatud rattakoopad, mis loovad koos 21-tolliste velgedega tugeva ja dünaamilise hoiaku, samas kui kõige värskema disainiga esivõre rõhutab luksusmaasturi võimekust.

Foto: Land Rover

Pixel leedesituled lisavad Evoque´i esiosa kujustusele teravust, seda täiendavad uued iseloomulikud päevatuled, mille uus animatsioon näib justkui viipavat, kui sõiduk lukustatakse või avatakse. Dynamic HSE ja Autobiography standardvarustusse kuuluv valgustuslahendus hõlmab kolm korda enam valgusdioode kui Matrix-LED esituled.

Isekohanduvate esitulede kummaski laternas on neli pikselmoodulit, millest igaühes on 67 juhitavat leedi, mis kohanduvad vastavalt oludele ja teele, andes tulemuseks kõige tõhusama ettepoole suunatud valgusvihu, mida seni nähtud.

Teiste mudelite kõrval kehtestab Evoque Dynamic end aga ainulaadsete kaitseraudadega, mis on viimistletud Graphite Atlas toonis. Kontrasti pakuvad uued satiinläikega vasekarva viimistlused.

Interjööris kesksel kohal kumer puuteekraan 

Puhas ja kütkestav interjöör seob endas tippklassi tehnoloogiad, tipptasemel disaini ja oma segmendi parimad materjalid. Armatuurlaua keskmes asetsev uus 11,4-tolline kumerast klaasist Pivi Pro meediasüsteem ühendab elegantselt täiustatud puutetundliku tehnoloogia igapäevase kasutusmugavusega.

11,4-tolline ekraan on tõesti kumer, mitte nõgus, paindudes armatuuril allapoole.
11,4-tolline ekraan on tõesti kumer, mitte nõgus, paindudes armatuuril allapoole. Foto: Land Rover

Mugavust täiendab suur keskkonsool, mis pakub tänu uue kujustusega armatuurlauale rohkem ruumi igapäevaste asjade hoiustamiseks.

Lisaks käetoe all paiknevale hoiualale on tänu uue Pivi Pro ekraani paigutusele vabanenud lisaruumi ka keskkonsooli esiosas, kus on nüüd lisaks väikeste asjade hoiukoht ja juhtmevaba laadimisalus.

«Range Rover Evoque'i šikk interjöör näitab avarana sõitjateruumi, kus väljapeetud viimistlus ja kõige uuem tehnoloogia on omavahel sujuvalt seotud,» ütles Range Roveri sisekujundusjuht Paul Hanstock uue disaini kohta.

Loomanahavaba luksus

Range Rover Evoque´i sõitjateruumi võib muude valikute seas viimistleda ka Kvadrati villasegust kangaga. See uudne villasegust kangas on 58 protsenti kergem kui nahk ning näeb välja kaasaegne ja on puudutades väga meeldiv.

Uuenduslikud tekstiilmaterjalid on Range Roveri laboris läbinud ranged vastupidavuskatsed, et tagada nende kestvus kogu sõiduki eluea jooksul, läbides 60 000 kulumiskatse tsüklit (vastab kümnele kasutusaastale) ning UV-katsed, mille käigus ühe kuu jooksul töödeldi materjale valgushulgaga, mis võrdub kolme kasutusaastaga.

Tekstiilid on ka vastutustundlikult toodetud. See põhimõte kajastub ka mujal reisijateruumis. Econyl-nailonist vaibad, mille valmistamisel kasutatakse äravisatud kalavõrkudest saadud ning muid uuesti ringlusse võetud materjale, mis tekitavad tootmise käigus 90 protsenti vähem heitkoguseid, kui ainult naftast toodetud materjalid.

Foto: Land Rover

Kvadrat tekstiiliga istmed on saadaval Evoque Dynamic HSE ja Autobiography mudelitel. Kvadratil on ka unikaalsed jahutavad ja soojendavad omadused, mis teevad materjali veelgi käesõbralkumaks. Range Rover Evoque Dynamic HSE ja Autobiography mudelid on saadaval ka kaunilt pehme Windsor-nahaga, millel on samuti uus kalasaba perforatsioonimuster. S ja Dynamic SE mudelite puhul esindab Grained Taurus nahk traditsioonilisemat luksustunnet.

Evoque'i reisijateruumi läbimõeldust rõhutab uus Moonlight Chrome viimistlus roolil, keskkonsooli ümber ja muudel detailidel, samas kui sõltuvalt mudelist on valikus ka tumedat ja heledat alumiinimtooni või Shadow Grey Ash tooni lahendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles