DROONIVIDEO Selline näeb välja Ukraina linn Bahmut pärast ajaloo pikimat lahingut

tehnika.postimees.ee
Copy
Video Bahmuti olukorrast on postitatud 22. juunil
Video Bahmuti olukorrast on postitatud 22. juunil Foto: Kaader videost

22. mail teatas eraarmee Wagner juht Jevgeni Prigožin, et Bahmut on nende käes, kuid lahingud äärelinnades käivad Ukraina teatel senini. Juuni algusest on Bahmuti lahing kestnud kauem kui ajaloo pikim, Verduni lahing Esimeses maailmasõjas, kui piiramisi mitte arvestada. Mis on üle kolmesaja päeva sõjategevuse keskmes olnud linnast järele jäänud, näitab allolev droonivideo.

Donbassi aktivist Stus avaldas Twitteris video, mis näitab tasapisi rohelusse uppuvat varemetelinna, kust ukrainlased hiljuti lahkusid. «See on kõik, mis kunagisest arenevast soolakaevanduste linnast on järele jäänud,» kirjutab ta video juures. «Kümme kuud aktiivset võitlust linnas ja selle ümbruses. Kümme kuud elu ja surma piiril. 2. MBP 93. brigaad võttis linnas vastu esimesed lahingud, kuid meie lahkusime sealt viimasena.»

Lahingud pole aga veel lõppenud. Wagneri eraarmee asemel on linnas Vene regulaarväed, Ukraina väed on asunud kahel pool linna äärealadelt aeglasele vastupealetungile. 

Nagu videokaadritest näha, on raske leida ühtki tervet maja või tänavat. Teede ääres on põlenud soomustehnika. Loodus tungib aga peale ja majade ümbrus mattub tasapisi rohelusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles