Google lubas, et nende tehisintellekt DeepMind jätab tuntud ChatGPT kaugele seljataha

tehnika.postimees.ee
Copy
June 6, 2023, Ukraine: In this photo illustration, Google DeepMind logo is seen on a smartphone screen. (Credit Image: © Pavlo Gonchar/SOPA Images via ZUMA Press Wire)
June 6, 2023, Ukraine: In this photo illustration, Google DeepMind logo is seen on a smartphone screen. (Credit Image: © Pavlo Gonchar/SOPA Images via ZUMA Press Wire) Foto: Pavlo Gonchar / SOPA / ZUMA / Scanpix

Google´i omanduses olev tehisintellekti ettevõte DeepMind kasutab AlphaGo tehnikaid, mis on nende enda välja töötatud tehisintellektisüsteem ja väidetavalt palju efektiivsem, kui muudel suurtel keelemudelitel põhinevad tehisintellektid nagu ChatGPT. 

Suurte keelemudelitega ennustatakse inimeste küsimustele vastates tohutu andmebaasi analüüsi tulemusena, millise lause peaks vastuseks kokku panema. Sellel töötab ChatGPT ja paljud teised keelemudelid, sealhulgas Google´i enda Bard.

DeepMind aga on tuntud kaugemast minevikust. See masin alistas esimesena professionaalse inimesest mängija lauamängus Go ja nüüd luuakse samast tehisintellektist ChatGPT-ga konkureeriv vestlusrobot nimega Gemini.

DeepMindi tegevjuht Demis Hassabis ütles ajakirjale Wired, et AlphaGo-tüüpi süsteemidel on mõned tugevad küljed, mis viivad need hämmastavalt hea keeleoskuseni.

Gemini treenimiseks kasutatakse ka nii-öelda piitsa ja prääniku meetodit. Heade vastuste puhul tehisintellekti premeeritakse, halbade puhul aga karistatakse. Nii proovib algoritm alati parimate vastuste poole püüelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles