PILDID Opel avalikustab oma uue mudeli väikeautode seas: Corsa

tehnika.postimees.ee
Copy
Opel Corsa on olnud müügihitt juba enam kui 40 aastat, olles viimasel kahel aastal enimmüüdud väikeauto Saksamaal ja 2021. aastal Ühendkuningriigis.
Opel Corsa on olnud müügihitt juba enam kui 40 aastat, olles viimasel kahel aastal enimmüüdud väikeauto Saksamaal ja 2021. aastal Ühendkuningriigis. Foto: Opel

Uus Opel Corsa on tulekul – ja juba sellel aastal. Tegemist on veelgi intuitiivsemalt kasutatava ning täiesti uute elektri- ja hübriidajamitega uustulnukaga, mis nihutab Opeli traditsiooniliselt tugeva positsiooni väikeautode segmendis järgmisele tasemele.

Uus Corsa pakub uut välis- ja sisedidsaini, sealhulgas margile iseloomuliku Opel Vizori näoga esiosas. Uued tehnoloogiad teevad sõitmise pingevabamaks. Lisavarustusena on uuel Corsal saadaval täielikult digitaalne juhiala, mis põhineb ettevõtte Qualcomm Technologies Snapdragon Cockpit Platforms tootel koos uue, intuitiivse teabe- ja meelelahutussüsteemiga ning kuni 10-tollise värvilise puuteekraaniga. Pimestusevabad Intelli-Lux LED maatriks-esituled, mille Corsa 2019. aastal väikeautode segmenti tõi, on samuti veelgi paremad ja täpsemad – nüüd 14 leed-elemendiga.

Väikeautode müügihiti kõige uuem versioon pakub ka kapoti all kõrgtehnoloogiat. Corsa Electric on nüüd suurema võimsusega ja täiustatud akuga, mis võimaldab WLTP järgi läbida ühe laadimisega kuni 402 kilomeetrit. Ka teised jõuallikad on uudsed. Corsa on esimene Opeli mudel, mis on saadaval 48-voldise hübriidina. Kliendid saavad uue Corsa puhul valida erinevate ajamite vahel, alates täiselektrilisest ja hübriididest kuni ülitõhusate sisepõlemismootoriteni.

Foto: Opel

«Opel Corsa on olnud müügihitt enam kui 40 aastat. Viimasel kahel aastal oli see enimmüüdud väikeauto Saksamaal ja 2021. aastal Ühendkuningriigis enimmüüdud auto üldse. Meie jaoks on see edu tunnustus meie tööle ja annab lisamotivatsiooni teha edaspidi veelgi paremini. Uus Corsa on veelgi moodsam, veelgi emotsionaalsem ja parem. Selle vapustava disaini, kõrgematest segmentidest üle toodud tipptehnoloogiate ja uue, sõidu ajal heitmevaba elektri- ja hübriidtehnoloogiaga tahame kliente inspireerida ja näidata neile, mida nad võivad täna ühelt väikeautolt oodata,» ütles Opeli tegevjuht Florian Huettl.

Selline on uue Corsa disain koos Opel Vizoriga

Disainerid on muutnud väikeautode müügihiti veelgi moodsamaks ja stiilsemaks.

Kõige silmatorkavam on eksimatult ära tuntav Opel Vizor, mis on iseloomulik margi nägu, mis kaunistab kõiki uusi Opeli mudeleid. Must nii-öelda «visiir» (Vizor) katab Corsa esiosa ja ühendab sujuvalt üheks elemendiks sõiduki iluvõre, leed-esituled ja keskse Opel Blitzi.

Foto: Opel

Olenevalt varustustasemest on margi logo esi- ja tagaosas pilkupüüdvat musta või matti satiinhõbedast tooni. Optilised õhu sisselaskeavad põrkeraua allosas on varasemast suuremad ja silmatorkavamad.

Ka uue Corsa külgvaade on iseloomulike joontega. C-piilar laseb musta värvi (olenevalt varustustasemest) katusel sõiduki kohal justkui hõljuda. Ka tagaosa annab selge pildi: Corsa nimi asub nüüd tagaluugi keskel. Esimest korda näidati seda lahendust mõne kuu eest piiratud tootmisarvuga mudelil.

Esmakordselt Corsa jaoks saadaval olev Grafik Grey värvitoon aitab samuti valikut suurendada.

Intuitiivne ja keskendunud olulisele: uus juhiala disain

Tänu arvukatele uutele funktsioonidele loob Corsa interjööris kaasaegse hea enesetunde atmosfääri. Oma panuse annavad nii uued mustrid istmekatetel kui ka uus käiguvalits ja rool.

Ent suurim uuendus nii visuaalselt kui ka tehniliselt on lisavarustusena saadaolev täisdigitaalne juhiala koos uue teabe- ja meelelahutussüsteemiga.

Foto: Opel

Qualcomm Technologies1 integreeritud Snapdragon Cockpit Platformil on täiustatud graafika, multimeedia, arvutinägemise ja tehisintellekti (AI) võimalused, pakkumaks integreeritumat, kontekstiteadlikku ja pidevalt kohanduvat kokpitisüsteemi, mida saab arendada vastavalt reisijate eelistustele.

Nii nagu ka kõige uuema põlvkonna väljatöötamisel, rakendati siingi põhimõtet Detox to the max: navigatsioonisüsteem pakub ühendatud teenuseid, loomulikku kõnetuvastust «Hey Opel» ja üle õhu (OTA) uuendusi. Lisaks on navigatsiooni- ja multimeediasüsteemi 10-tollise värvilise puuteekraani ning juhi infoekraani kuvad tehtud selgemaks, nii et kogu oluline info on nähtav juba sekundi murdosa jooksul.

Esimest korda ühenduvad Apple CarPlay ja Android Autoga ühilduvad nutitelefonid sõiduki multimeediasüsteemidega juhtmevabalt. Juhtmevaba laadimine on samuti olemas.

Veelgi täpsem: maatriks-esituled 14 leed-elemendiga

Alates 2019. aastast on eelkõige adaptiivsed, pimestamisevabad Intelli-Lux LED maatriks esituled näidanud, kuidas Corsa teeb väikeautode segmendis uuendused kõigile kättesaadavaks.

Varasema kaheksa eraldi juhitava leed-elemendi asemel tagavad nüüd 14 leed-elementi sõiduelamuse, mis meenutab eredat staadionivalgustust, ning mis nüüd „lõikavad” teisi liiklejaid valgusvoost välja senisest veelgi täpsemalt.

Foto: Opel

Juhtimise ja manööverdamise teevad pingevabamaks lisaks paljud teised tipptasemel juhiabisüsteemid. Neid leidub uuest kõrge eraldusvõimega panoraam-tahavaatekaamerast kuni eesliikuja kiirusega kohanduva püsikiirushoidja ja kiirusepiirajani, samuti automaatse hädapidurdusega kokkupõrkehoiatuse ja jalakäijatuvastuseni.

Täiustatud aku ja uus mootor

Opelist saab 2028. aastaks Euroopas täiselektriline automark, tänaseks on elektrifitseeritud juba 12 mudelit.

Corsa oli Opeli mudelirivis aku-elektriajamite rahva sekka viimisel teerajaja. See mudel võitis 2020. aastal ka «Kuldse rooli» konkursi.

Täiselektriline Corsa tähendab heitmevaba sõitu ilma oluliste kompromissideta igapäevaseid sõite tehes. Laiema valiku, suurema võimsuse, täiustatud aku ja suurema sõiduulatusega uus Corsa Electric viib selle kõik nüüd järgmisele tasemele.

Foto: Opel

Corsa Electricu puhul saab valida kahe elektriajami vahel. Väikeautode müügihitti pakutakse 100 kW/136 hj ajamiga, mis tagab sõiduulatuse kuni 357 kilomeetrit ning samuti 115 kW/156 hj ajamiga, mis tagab sõiduulatuse kuni 402 kilomeetrit mõõdetuna WLTP2 normidele vastavalt.

Kui Corsa Electricut on vaja laadida, käib see kiiresti. Kiirlaadija puhul saavutab aku kuni 80 protsenti oma kogumahust 30 minutiga (20–80 protsenti).

Esimest korda on Opeli klientidel võimalus üle minna 48-voldise süsteemiga hübriidile. 74 kW/100 hj ja 100 kW/136 hj arendavad mootorid on paaris uue topeltsiduriga automaatkäigukastiga. Tulevikus täiendavad need ökonoomsete ajamivariantide valikut ülitõhusatest sisepõlemismootoritest kuni täiselektrilise Corsa Electricuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles