Loe, millised võimsad seadmed sai Hispaania ülikool vananemise peatamise uurimiseks

tehnika.postimees.ee
Copy
Vananemise peatamise uurimiseks läheb vaja tohutut arvutusvõimsust. Hispaania teadlastel sai see just valmis ja nüüd hakataksegi uurima seda meditsiini üht olulisimat küsimust. Pildil on uurimisrühma juhtivad dr Sergio Muñoz ja ettevõtte SIE asutaja Raul Díaz, kes tegeles arvutisüsteemi kokkupanemisega
Vananemise peatamise uurimiseks läheb vaja tohutut arvutusvõimsust. Hispaania teadlastel sai see just valmis ja nüüd hakataksegi uurima seda meditsiini üht olulisimat küsimust. Pildil on uurimisrühma juhtivad dr Sergio Muñoz ja ettevõtte SIE asutaja Raul Díaz, kes tegeles arvutisüsteemi kokkupanemisega Foto: Kuningas Juan Carlose Ülikool

Kuningas Juan Carlose ülikooli teadlased saavad vananemise peatamise uurimiseks kahe tehnoloogiahiiu riistvara, mis aitab lahendada meditsiini suurimaid väljakutseid. Arvutid ja masinõppe tehnoloogiad aitavad uurida raku vananemise mehhanisme, aidates niimoodi edasi viia vananemise peatamise uuringuid.

Kuningas Juan Carlose ülikool sai sel aastal valmis Talose klastri installatsiooni, millega töörühma juhtivad teadlased Sergio Muñoz ja Luis Bote asuvad suuri andmehulki töödeldes uurima mõnesid bioloogia suurimaid saladusi, nagu vananemisprotsessid ja rakkude eluea pikendamine.

Talos on nime saanud Kreeka mütoloogiast ja oli esimene nii-öelda mitteorgaaniline tehisintellekt, mis kaitses printsess Europet. 30 meetri kõrgune hiiglane oli legendi järgi valmistatud pronksist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles