Facebooki omanik Meta tülitseb Twitteriga, neljapäeval tuuakse välja Twitteri konkurent Threads

tehnika.postimees.ee
Copy
Sellised on esimesed App Store´is avaldatud ekraanipildid neljapäeval välja tulevast Twitteri konkurendist Instagram Threads
Sellised on esimesed App Store´is avaldatud ekraanipildid neljapäeval välja tulevast Twitteri konkurendist Instagram Threads Foto: ekraanpilt / Apple App Store / Meta

Apple´i äpipoe App Store info põhjal jõuab 6. juulil ehk juba sel neljapäeval avalikkuse ette Meta uus sotsiaalmeediaplatvorm Instagram Threads, mis on firma vastus tülile Elon Muski omandatud Twitteriga. Ametlikult on Threads Instagrami uus äpp, kuid ka Instagram kuulub Metale.

Instagram Threads ei ilmunud äpipoodi siiski üleöö, Meta on seda välja töötanud alates jaanuarist koodnime «Project 92» all. Väljaanne The Verge avastas mõni kuu tagasi, et selle taga on Twitteri-laadne sotsiaalmeediaplatvorm.

Twitteris postitas teate uue rakenduse ilmumise kohta tarkvaraarendaja Alessandro Paluzzi, kes uurib programmide lähtekoode, et leida sealt midagi huvitavat:

Lisaks Apple´i äpipoele ilmus nädalavahetusel Instagram Threads korraks ka androidiäppide poodi Google Play, seega võib eeldada, et nii Androidile kui Apple´i platvormile jõuab rakendus välja samal ajal. Samas ei pruugi tarkvara kõik funktsioonid kohe alguses kõigini jõuda, nagu see on tihti selliste platvormiäppide juures kombeks.

Välimuselt on Instagram Threads üsna sarnane Twitteriga. Lõimedes saab postitustele lisandeid manustada, postitusi «laikida» ehk tuttava ikooniga meeldivaks märkida, uuesti postitada, vastata ja jagada. Profiilipildid on isegi nagu Twitteris, väikesed ringid. Instagrami sinised märgid kinnitatud kontode kohta on aga justkui üks-ühele Twitterist kopeeritud.

Facebooki juhi Mark Zuckerbergi ja Twitteri uue omaniku Elon Muski vastasseis kulmineerus «puurivõitlusele» kutsumisega, kus kaks meest füüsiliselt arveid õiendama asuvad. Sellest võib saada maailma kalleim puurivõitlus üldse, samal ajal aga tahab Zuckerberg Muskile ära teha Twitteri konkurendi väljalaskmisega.

Twitterist on hakanud paljud kasutajad lahkuma, kuna Elon Musk kehtestab seal järjest uusi piiranguid ja laseb sisu tsenseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles