Ukrainal võib olla nüüd rohkem tanke, kui Venemaal (6)

tehnika.postimees.ee
Copy
Ukraina on oma tankiarmee saanud Venemaa omaga ligikaudu sama suureks. Üks olulisi täiendusi on lääneriikide tarnitud Leopard-2 tankid
Ukraina on oma tankiarmee saanud Venemaa omaga ligikaudu sama suureks. Üks olulisi täiendusi on lääneriikide tarnitud Leopard-2 tankid Foto: David Smith / Canadian press / Scanpix

Ukraina ja Venemaa tankide arv on nüüd ligikaudu võrdne või on Ukraina juba isegi Venemaast mööda läinud, teatas Bloomberg, viidates Kieli Maailmamajanduse Instituudi Ukraina träkkerile ja Oryxi avatud lähtekoodiga analüüsi veebisaidile.

Kui Venemaa on sõja käigus suurel hulgal tanke kaotanud, siis Ukraina kasvatab nende hulka tänu lääneriikide abile. 

Kieli Maailmamajanduse Instituudi Ukraina träkkeri andmetel on Venemaa kaotanud üle 2000 oma 3417 tankist, millega alustati 2022. aasta veebruaris invasiooni Ukrainasse.

Oryxi hinnangul on Vene armeel praegu alles umbes 1400 tanki.

Ukraina kaotused on olnud samuti suured, oma 987 tankist on nad kaotanud 550, kuid sõja käigus saanud juurde 545 Vene tanki, mis on lahingutes nende kätte langenud.

Lääneliitlased saatsid 471 tanki, millele lisandub peagi veel 286.

Kokku on Ukraina relvajõududel nüüd hinnanguliselt olemas ligikaudu 1500 tanki.

Bloomberg märgib, et andmed on siiski ligikaudsed, sest nii Venemaa kui Ukraina on oma kaotused ja relvastuse hulga saladuses hoidnud ja ise neid arve kumbki pool ei kommenteeri.

Siiski võib ka ligikaudsete numbrite põhjal öelda, et pealetungile pöördunud Ukrainal on kaitsesse asunud Venemaa vastu ligikaudu sama hulk tanke.

Sõja alguses oli selle relvastuse ülekaal veel selgelt Vene poolel.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles