VIDEO Ukrainlased ehitasid Vene droonirünnakute vastu ülilihtsa õhutõrjerelva (6)

tehnika.postimees.ee
Copy
Kui vaenlane ründab massiga, tuleb selle vastu kasutada kõiki käepäraseid vahendeid. Ukrainas on kasutusel sellised lihtsad automaatidest ise tehtud õhutõrjeseadeldised. Kui efektiivsed need on, pole teada
Kui vaenlane ründab massiga, tuleb selle vastu kasutada kõiki käepäraseid vahendeid. Ukrainas on kasutusel sellised lihtsad automaatidest ise tehtud õhutõrjeseadeldised. Kui efektiivsed need on, pole teada Foto: Postimees

Venemaa kasutatavate odavate droonide vastu on liiga kallis kasutada tavalisi õhutõrjerelvi, sest sihtmärkide hind on mõõtmatult väiksem välja tulistatavast kallist õhutõrjeraketist. Samas on Venemaa kasutatavad Iraani droonid üsna aeglased ja lendavad madalal. Räägitakse, et neid saab isegi kuulipildujaga alla lasta. Selleks ehitasidki Ukraina mehaanikud uutmoodi tõhusama relva.

Improviseeritud õhutõrjerelvaks on raamile kokku keevitatud Vene päritolu automaatrelvad AK-74, mis on praegu kasutuses Ukraina armee põhirelvastuses. Videotes on näha üht sellist kuuest automaadist koosnevat seadet, millega saab sihtida madalal mööda lendavaid aeglasi droone.

Juba novembris kirjutas Washington Post, kuidas ukrainlased kasutavad isetehtud süsteeme vaenlase droonide allavõtmiseks: üks lasersihikuga operaator näitab kätte, kus droon öisel ajal taevas asub ja teised tulistavad erinevatest automaatrelvadest sihtmärgi pihta.

Selleks, et tabamise võimalused oleksid suuremad, «seoti punti» kuus AK-74 automaati, mille päästikud on samuti mehaaniliselt ühendatud. Ühe vajutusega saab drooni poole saata kuuekordse valangu, mis tähendab, et mõni kuul võib niimoodi kindlamini drooni tabada ja selle ka alla tuua, kirjutab The Drive.

Avaldatud videost on näha, et sihikuga relvast põllu ääres tulistatakse lühikeste valangutega kahe sihtmärgi suunas, mis lendavad sõjaväelaste kohalt mööda. Kas ka mõni lennuvahend alla kukub, seda klipist ei selgu.

Teisest videost näeb improviseeritud relva lähemalt:

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles