Odav, aga hea – õudusfilmide edu tulevikuks on videomängud

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: Scott Cawthon

23 aastat tagasi asutatud produktsioonifirma Blumhouse on eelkõige tuntud populaarsete õudusfilmide poolest. «The Purge», «Insidious» ja «Paranormal Activity» on vaid mõned nimed, mille valmimisele nad kaasa on aidanud.

Blumhouse'i produktsioon on pea alati järginud ühte kindlat mudelit. Filmid vändatakse valmis võrdlemisi pisikese eelarvega ning seejärel kasseeritakse kinokassast maksimaalne tulu. Tundub, et järgmisena võetakse enda tiiva alla videomängud.

Juba käesoleva aasta oktoobrikuus jõuab kinolinadele õudusfilm «Five Nights at Freddy's». Film põhineb samanimelisel ülipopulaarsel indie-õudusmängul, mille arendaja jagab Blumhouse'iga sarnast mentaliteeti. Ka mäng valmis minimaalse eelarvega, tuues selle loojale sisse miljoneid.

See aga ei jää ainsaks Blumhouse'i õudusfilmiks, mis sündinud videomänguna. Tänavu märtsis teatas kompanii, et koostöös James Wani produktsioonifirmaga Atomic Monster tehakse adaptsioon teisest menukast õudusmängust «Dead by Deadlight». 

Iroonilisel kombel on antud mängul seoseid filmimaailmaga juba mitmeid. Aeg-ajalt on sellesse lisatud mitmeid erinevaid kurikuulsaid tegelasi õudusfilmide ajaloost. Hiljuti lisati mängu aga tuntud näitleja Nicholas Cage.

Blumhouse'i omanik Jason Blum ei kavatse nende kahe mänguga piirduda. Hiljuti antud intervjuus sõnas mees, et on «õiged videomängud annavad filmide jaoks suurepärase lähtematerjali» ning nad otsivad koos James Waniga uusi ja huvitavaid «mänge, mis on populaarsed ja millest teha õudusfilme.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles