Uus Fiat 600e naaseb automaailma elektrilisena

tehnika.postimees.ee
Copy
Väikeautol Fiat 600e on hulk moodsaid lisasid, muuhulgas ka teise taseme isejuhtimine.
Väikeautol Fiat 600e on hulk moodsaid lisasid, muuhulgas ka teise taseme isejuhtimine. Foto: FIAT

Fiat esitles oma uut mudelit Fiat 600e, mis märgib automargi naasmist väikeautode B-segmenti. Uus mudel astub oma eelkäija ning 1950ndate müügihiti ja peresõiduki Fiat 600 edu jälgedes.

Fiat 600 oli muuhulgas ka Nõukogude Liidus Ukraina territooriumil toodetud ZAZ-965 otseseks eeskujuks.

Uus Fiat 600e on sobiv väikeauto nii neile, kes armastavad linnaelu kui neile, kellele meeldib teha väljasõite maale. Mudelil on piisavalt pikkust (4,17 meetrit) ning ruumi jätkub mugavalt kuni viiele sõitjale. Autol on oma klassi parim esipanipaik, elektriline sõiduulatus on üle 400 km (WLTP kombineeritud tsüklis mõõdetult) ning rohkem kui 600 km linnas (WLTP linnatsüklis mõõdetult) ning autol on tipptasemel turvavarustus.

Uus Fiat 600e La Prima ja uus Fiat (600e) RED on saadaval kahes täiselektrilises versioonis. See on peresõbralik lahendus kogemaks omal nahal puhast Itaalia Dolce Vitat, pidades samas silmas keskkonnahoidu.

Fiat 600e mahutab üllatavalt palju

Uus Fiat 600e on saadaval viieukselisena ning tagab viie istme ja suure pakiruumiga muljetavaldavad kasutusvõimalused. Sõitjad saavad hoida oma isiklikke asju nutikas kesktunnelis, mis on saadaval kohandatud katte ja paindlike topsihoidjatega, istmetaskute ja eesmiste panipaikadega. Pagasiruum on samuti suur, mahutades 360 liitrit.

Lisaks ootamatult suurele pakiruumile on mudelil head elektrisõiduki võimekused. Liitiumioonakud võimsusega 54 kWh annavad uuele 600e mudelile sõiduulatuse üle 400 km ja linnatsüklis üle 600 km, tehes uuest Fiat 600e-st ideaalse sõiduki nii igapäevaseks linnasõiduks kui ka nädalavahetuse väljasõitudeks.

Uuel 600e mudelil on 100 kW kiirlaadimisvõimekus, mis aitab akut väga kiiresti laadida. Näiteks kulub aku 80 protsendini laadimiseks vähem kui pool tundi. Umbes sama palju aega kulub tavaliselt autosse nädalavahetuse veetmiseks vajalike asjade pakkimiseks. Mudeliga on kaasas 11 kW pardalaadija ja Mode 3 kaabel kodus või avalikus kohas laadimiseks, mis tagab, et siis laetakse aku täis vähem kui kuue tunniga.

Foto: FIAT

Mootori võimsus on 115 kW, mis tagab kiirenduse 0-100 km/h 9 sekundiga. Uus Fiat 600e annab valikuvõimaluse: iga klient saab sõita vastavalt oma soovidele tänu kolmele sõidurežiimile – ökonoomne, tavaline, sportlik.

Hübriidjõuallikas lisandub valikusse 2024. aasta keskpaigast.

Väljast meeldejääv, seest Dolce Vita

Võrreldes 500-ga on Fiat 600e täiustatud välimus teravam ja enesekindlam nii esiosas kui ka külgedel, kus asub kroomiga ehitud signatuur ning lisaks meeldejäävad uuendatud leedtuled.

Välisilmet täiustavad suuremad rattad (kuni 18” ja läbimõõduga 690 mm) ning mustad matid rattakoobaste kaared, samas võib tüüpilist Itaalia stiili märgata ka tagumisele põrkerauale kantud Itaalia lipust. Mitmed omadused tõstavad esile väliskujundust, nagu läikivad mustad detailid, kroomitud aktsendid ja säravad tagatuled.

Uus Fiat 600e kehastab interjööris suurepäraselt itaaliapärast Dolce Vitat. Uus Fiat 600e on esimene väikeauto, mis pakub n-ö värviteraapiat. Kliendid saavad valida kuni kaheksa värvi vahel nii taustavalgustuse kui raadio tarbeks, kokku on saadaval 64 taustavalgustuse kombinatsiooni. Itaalia spaakogemuse viib lõpule elektriliselt seadistatav juhiiste, mis on varustatud seljamassaaži funktsiooniga.

Foto: FIAT

Uus Fiat 600e pakub ka Ivory kunstnahast istmeid, millel on türkiissiniste aktsentidega FIATi monogramm ja kolmeastmeline soojendus tagamaks maksimaalset mugavust ja esmaklassilisust.

eluurpõrandamatid, 40/60 tagaistmed, USB A ja C ja USB C pesad teises istmereas, nutitelefoni juhtmevaba laadija ja lähenemisanduriga võtmeta sisenemine täiendavad varustust.

Tasemel turvafunktsioonid ja ühenduvus

Uus Fiat 600e on täis tipptasemel ohutus- ja juhiabifunktsioone. Autol on teise taseme isejuhtivus.

Eesliikuja kiirusega kohalduv püsikiirushoidja Adaptive Cruise Control (ACC) pidurdab või kiirendab vastavalt teistele autodele; Intelligent Speed Assist loeb kiirusepiiranguid ja soovitab neid rakendada, pimeala tuvastamise funktsioon aga jälgib pimeala andureid ja hoiatab külgpeegli hoiatustuledega takistuste eest. Kaasaegne tehnoloogia sisaldab ka Stop&Go funktsiooni; elektrilist seisupidurit, autonoomset hädapidurdust, kui süsteem tuvastab jalgratturi või jalakäija ning juhi tähelepanu andurit juhi keskendumistaseme jälgimiseks. 360° andurid ja tahavaatekaamera 180° vaade aitavad vältida takistusi parkimisel või keerukate manöövrite sooritamisel.

Mugavuse ja ühenduvuse osas on uus Fiat 600e varustatud käed-vabad elektrilise pakiruumiluugiga – see rõõmustab kõiki lapsevanemaid, kellel on alati tuhat asja käes; seda lisaks elektriajamiga akendele, automaatsele kliimaseadmele, hämaruse- ja vihmaanduritele.

Foto: FIAT

Varustust täiendavad kuue kõlariga helisüsteem, 10,25-tolline täielikult kohandatav raadio koos navi, CarPlay ja Android Auto juhtmeta ühendusega, 7-tolline digitaalne ekraan ja ühenduvusteenused.

Autoomaniku käsutuses on igapäevaselt Uconnecti teenused, näiteks häälkäsklused ühendatud navigatsioonisüsteemiga suhtlemiseks, TomTomi navigatsioonisüsteem, mille kaarte uuendatakse automaatselt ja mis kuvab kõiki marsruudil asuvaid laadimisjaamu ja annab reaalajas teavet vabade parkimiskohtade kohta avalikel teedel, säästes nii aega kui raha.

Fiati rakendustega on paljud käsklused saadaval kaugjuhtimisega kasutamiseks (nt tulede, helisignaali kasutamine, kesklukustuse avamine ja sulgemine, soojenduse või kliima seadmine).

Baltimaades algab uue auto tellimuste vastuvõtt hiljemalt sel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles