Sony tutvustas oma kõige arenenumat APS-C kaamerat, mis oskab objekte ja subjekte jälgida

tehnika.postimees.ee
Copy
Uuel kompaktsel kaameral on nüüd omadusi, mida varem leidis vaid kallitest profikaameratest, nagu näiteks inimeste, loomade, autode ja lennukite tuvastamine ja träkkimine hea pildi saamiseks.
Uuel kompaktsel kaameral on nüüd omadusi, mida varem leidis vaid kallitest profikaameratest, nagu näiteks inimeste, loomade, autode ja lennukite tuvastamine ja träkkimine hea pildi saamiseks. Foto: Sony

Sony on avalikustanud oma uusima APS-C peeglita kaamera ILCE-6700, milles on nüüd ühendatud täiskaaderkaamera Alpha ja Cinema Line´i kaamerate tipptasemel foto- ja videojõudlus ning α6000-seeria kompaktne ja kerge disain.

Kombineerides APS-C tagantvalgustusega ja 26 efektiivse megapiksliga Exmor R CMOS pildisensori ning Sony täiustatud BIONZ XR töötlusmootori kiiruse ja võimsuse, saavutab ILCE-6700 pildistamisvõime, mis on osades omadustes lähedane tipptasemel profikaameratele, säilitades samas kompaktsuse.

Kaamera võimaldab filmida 4K-kvaliteedis videot kuni 120 kaadrit sekundis ning 14+ stopine dünaamilise ulatus lubab videograafidel jäädvustada detaile ka kehvades valgustingimustes. Lisaks on kaamera varustatud S-Cinetone-pildiprofiiliga, mis on kasutusel Sony Cinema Line profikaamerates. See aitab filmida videot, mis ei vaja värvigradatsiooni.

«a6700 lansseerimisega jätkab Sony oma pühendumust tõsta loovinimeste võimeid igal tasandil, andes neile tipptasemel vahendid, mis aitavad loovusel järeleandmatult edasi liikuda,» ütles Sony Euroopa pilditehnoloogiliste lahenduste tooteturunduse direktor Yann Salmon Legagneur.

Liigendiga ekraan on keeratav igas suunas, et saaks alati näha, mis pildile jääb.
Liigendiga ekraan on keeratav igas suunas, et saaks alati näha, mis pildile jääb. Foto: Sony

Uusim APS-C-suuruses tagantvalgustusega Exmor R CMOS-pildisensor on ligikaudu 26 efektiivse megapiksliga, mis koos täiustatud BIONZ XR töötlusmootoriga tagab hea pildistamissvõime erinevates olukordades.

Standardne ISO tundlikkus on nii fotode kui ka filmide puhul 100 kuni 32000, võimaldades suure tundlikkusega ja madala müratasemega pildistamist. Täiustatud värvitoonide reprodutseerimine tagab, et sellised subjektid nagu inimesed ja taimed on jäädvustatud loomulike toonidega.

Tehisintellekti toega töötlusüksus uues kaameras on pärit Sony tippkaamerast α7R V, mis võimaldab kasutada suure täpsusega reaalajas autofookust. Lisaks α6000 seeria kaamerates olnud inimeste ja loomade äratundmisele tuvastab see nüüd täpselt ka linde, putukaid, autosid, ronge ja lennukeid.

Koos uue kaameraga tutvustas Sony ka samal ajal välja tulnud ka videograafidele ja videoblogijatele mõeldud suundmikrofoni ECM-M1, mis on võimeline kvaliteetset heli salvestama kaheksas vastuvõturežiimis.
Koos uue kaameraga tutvustas Sony ka samal ajal välja tulnud ka videograafidele ja videoblogijatele mõeldud suundmikrofoni ECM-M1, mis on võimeline kvaliteetset heli salvestama kaheksas vastuvõturežiimis. Foto: Sony

Koos äsja turule toodud FE 70-200mm F4 Macro G OSS II telefotoobjektiiviga pakub see 105 mm kuni 300 mm fookuskaugust 35 mm täiskaader ekvivalendina, kasutades telefoto suumide võimsust kvaliteetseks pildistamiseks. Lisaks ühildub kaamera ka muude E-mount objektiivide valikuga.

Tänu kompaktsele disainile (mõõtmed: 12 cm × 7 cm × 8 cm, kaal: 493 g) on ILCE-6700 hõlpsasti kaasaskantav. Kasutajasõbralikkust lisab puutetundlik muduetava nurgaga LCD-ekraan koos puutetundliku menüüga. Lisaks on sel seadistatav esipaneel ja lülitusketas fotode, filmide ja erinevate režiimide jaoks. ILCE-6700 on varustatud optilise 5-teljelise keresisese pildistabilisaatoriga, mis pakub 5-stopilise säriaja eeliseid fotodele, Active Mode tagab aga stabiilse videosalvestuse.

Uus ILCE-6700 on Baltimaades saadaval alates augustist soovitusliku hinnaga 1700 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles