Eesti striimer Carms külastas TwitchConi: nii suurt üritust pole varem näinud

tehnika.postimees.ee
Copy
Üle 63 000 jälgijaga Eesti sisulooja Carmen Peussa ehk Carms jagab muljeid striimingukonverentsilt TwitchCon.
Üle 63 000 jälgijaga Eesti sisulooja Carmen Peussa ehk Carms jagab muljeid striimingukonverentsilt TwitchCon. Foto: Erakogu

Eelmisel nädalavahetusel toimus Prantsusmaal Pariisis maailma suurim striimingukonverents TwitchCon, kus olid koos maailma suurimad striimerid. Teiste hulgas väisas konverentsi ka Twitch.tv platvormil üle 63 000 jälgijaga Eesti sisulooja Carmen Peussa ehk Carms, kelle sõnul oli kogemus igas mõttes võimas.

«Kindlasti on ürituse näol tegemist suurepärase võimalusega kõigi sisuloojate jaoks, kes Twitchi platvormil tegutsevad, et tutvuda platvormi arengutega ja näha teisi maailmakuulsaid striimereid, nendega suhelda ja kontakte luua. Tavainimese jaoks seisneb ürituse väärtus kindlasti selles, et on võimalik enda lemmiksisuloojaga kohtuda, pilti teha ja mõtteid vahetada,» sõnas Peussa.

Tema sõnul hakkas teisi maailmakuulsaid striimereid vaadates kohe silma, et mõnedel on kaasa võetud terved meeskonnad inimesi, kes aitavad neil filmida ja sisu luua. Paljud, sealhulgas Carmen ise striimis üritusel toimuvat mõistagi Twitchi platvormil. Kuigi eestlasi kohapeal näha ei olnud, sai Carmeni sõnul suheldud näiteks Inglismaal elava Kanadalasega, kes Carmenit Twitchis vaatab.

Kogu üritus toimus Pariisis Expo Porte de Versailles hoones, kus ürituse jaoks oli kinni pandud terve hoone. «See kõik oli seal nii suur, et ka mitme päevaga ei jõudnud me päris kõike läbi käia,» rääkis Peussa.

Hoone oli jaotatud erinevateks aladeks, kus erinevad firmad olid enda näituseboksid püsti pannud ja igaühes sai täita erinevaid ülesandeid ja võita auhindu.

Foto: Erakogu

«Kuna Samsung oli ürituse peasponsor, siis neil oli püsti pandud eriti suur ala, kus sai tutvuda erinevate Samsungi seadmetega ja lisaks toimus kohapeal mitu võistlust, kus sai Samsung Galaxy S23 Ultra telefonides teiste striimeritega koos ja nende vastu mängida. Samuti näitas Samsung kohapeal erinevaid mängimisega seotud tooteid, näiteks Odyssey mängurimonitore ja 8K QLED telereid,» sõnas Peussa.

Põhiline tegevus konverentsil toimus teisel korrusel ja lisaks oli katusele püsti pandud söögi ja vaba aja veetmise ala, kus sai nautida vaadet Pariisile ja kenasti paistis kätte ka Eiffeli torn. Samuti oli olemas striimeritega kohtumise ehk meet and greet ala, kus oli teiste hulgas kohal näiteks maailmakuulus striimer Pokimane.

Kolmandal korrusel olid erinevad kogukondade kohtumisruumid, kus oli eraldi ala erinevate mängude jaoks. Näiteks oli eraldi ala praegu väga populaarse mängu Valorant jaoks, kus inimesed said omavahel kohtuda ja valdkonnas toimuvat arutada.

Üldjoontes on Peussa sõnul tegu igati väärt üritusega, mida tasub külastada, kui oled ise striimer või mõne striimeri suur fänn. Meeleolu üritusel on igati lõbus ja tegu on hea võimalusega luua uusi kontakte ja leida ägedaid sõpru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles