Kas ülitugeva tiimi üles ehitanud Cloud9 võib valitseda kuni «CS:GO» ajaloo lõpuni?

Steven Tiirik
Copy
Sergey «Ax1Le» Rykhtorov
Sergey «Ax1Le» Rykhtorov Foto: Twitter.com/C9CSGO

Kätte on jõudnud maailma ühe populaarseima tulistamismängu «Counter-Strike: Global Offensive» tõenäoliselt ajaloo kõige viimane hooaeg. Meeskondades on toimunud palju muudatusi, kuid viimased päevad on niigi raju üleminekute perioodi täiesti pea peale pööranud.

Seni Ukraina lipu all mänginud NaVi võttis rahvusvahelise suuna ja seetõttu pidid meeskonnast lahkuma venelased Ilya «Perfecto» Zalutskiy ja Denis «electroNic» Sharipov. Samuti Ukrainlane Andrii «npl» Kukharskyi, kes pigem kohatäitena tiimi võetud oli.

ElectroNic kandis viimasel aastal NaVi ridades kapteni rolli. Hoolimata sellest, et kapteni töö on peamiselt siiski tiimi tegevuse juhendamine, oli electroNic samal ajal ka väga resultatiivne.

Ta veetis NaVi ridades viimased 5 aastat ja 8 kuud. Selle aja jooksul nimetati ta ka neli korda maailmas 10 parima mängija hulka. Parimaks tulemuseks 2018. aastal saavutatud neljas koht.

Perfecto valiti eelmise aasta lõpus toimunud HLTV auhinnagalal aasta parimaks kaitsemängijaks. Natus Vincere perega liitus ta 2020. aasta veebruaris.

Juulikuu teisel reedel tuli avalikuks aga info seoses kahe staarmängija uue koduklubiga. Nagu ka paljud kuulujutud ennustasid, võttis hüljatud mängijad oma tiiva alla Ameerika organisatsioon, kuid reaalsuses Venemaa meeskond Cloud9.

Uutele tulijatele pidid ruumi tegema Cloud9 senine kapten Vladislav «nafany» Gorshkov ja rifler Timur «buster» Tulepov. Meeskonnast nad veel täielikult lahku ei ole löönud, aga kuni uue koduklubi leidmiseni veedavad nad aega pingimängijatena.

Cloud9 tulevik paistab helge. Neil oli juba niigi ülimalt tugev koosseis, kuhu kuuluvad maailma kolme parima mängija hulka kuuluv Dmitry «sh1ro» Sokolov ja maailma parim rifler Sergey «Ax1Le» Rykhtorov.

Viimane valiti HLTV galal maailma paremuselt neljandaks mängijaks. Kahe endise NaVi tähe liitumine staaridest niigi kubiseva meeskonnaga annab igale tiimile maailmas põhjust muretsemiseks.

Paberil tundub tegu olevat ideaalse meeskonnaga, ent milliseks kujuneb aga reaalsus? See selgub juba juuli lõpus, kui Cloud9 astub võistlustulle IEM Cologne 2023 turniiri raames.

Loomulikult pole seal välistatud ka Cloud9 kohtumine NaVi-ga või hoopis Eesti parima «CS:GO» mängija Robin «ropz» Kooli kodumeeskonnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles