Vene ametkonnad keelasid iPhone'i – põhjuseks toodi nuhkimiskartus (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Apple´i nutitelefon iPhone on vaatamata sellele, et seda ametlikult ei müüda, endiselt Venemaal saadaval ja hindki pole kallis. Riigiametnikud aga peavad sellest lemmikmargist peagi suu puhtaks pühkima, ehkki iPhone´i äpist saab vaadata ka Vladimir Putini ametlikke teadandeid Ameerika telefoni võib siiski kasutada vabal ajal eraasjadeks.
Apple´i nutitelefon iPhone on vaatamata sellele, et seda ametlikult ei müüda, endiselt Venemaal saadaval ja hindki pole kallis. Riigiametnikud aga peavad sellest lemmikmargist peagi suu puhtaks pühkima, ehkki iPhone´i äpist saab vaadata ka Vladimir Putini ametlikke teadandeid Ameerika telefoni võib siiski kasutada vabal ajal eraasjadeks. Foto: Alexander Zemlianichenko Jr / AP / Scanpix

Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse FSB soovitusel keelati alates sellest nädalast paljudel riigiametnikel USA firma Apple´i toodetud nutitelefoni iPhone ja teiste Apple´i toodete kasutamine.

Valitsusametnikel keelati Apple´i toodete kasutamine töö jaoks alates 17. juulist, kirjutas Financial Times. Põhjuseks tuuakse kartus, et USA nuhib läbi Apple´i toodete Vene ametnike järele.

Kuna isiklikuks tarbeks on mõnes ministeeriumis iPhone lubatud, siis on ametnikud nurisenud, et nüüd peavad nad hakkama kaasas kandma mitut telefoni, üht (iPhone´i) eraasjadeks ja teist nutitelefoni tööasjade tegemiseks.

FSB püüdis Apple´i seadmeid seostada riikliku nuhkimisega eelmisel kuul, kui 1. juunil tehtud avalduses väideti, et USA riiklik julgeolekuagentuur kasutas iPhone´is olevat tagaukse turvaauku, mille loomises olevat osalenud ka seadme tootja Apple.

Apple eitas seejärel kiiresti FSB väiteid, teatades 2. juunil, et ettevõte pole kunagi teinud koostööd ühegi valitsusega, et lisada Apple´i tootele tagauks, kirjutab Apple Insider.

Apple lõpetas Ukraina sõja alguses seadmete müügi Venemaal. Samas pole mingi probleem osta uhiuus iPhone ka praegu sarnase hinnaga nagu Euroopas, kuna seadmeid tuuakse sisse kolmandate riikide kaudu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles