Sony avalikustas oma uued tippklassi nööpkõrvaklapid WF-1000XM5

tehnika.postimees.ee
Copy
Sony parima mürasummutuse ja muusikaesitusega uute kõrvaklappide tunnusnägu on maailmakuulus artist Miguel.
Sony parima mürasummutuse ja muusikaesitusega uute kõrvaklappide tunnusnägu on maailmakuulus artist Miguel. Foto: Sony
  • Hind on läinud eelkäijast natuke kallimaks
  • Esimesed arvustajad kiidavad helikvaliteeti, eriti muusikaesitusel
  • Täiustatud mikrofonitehnoloogiaga on mobiilikõnedele vastamine selgem ja puhtama heliga

Sony tõi eile ülemaailmsel pressiesitlusel avalikkuse uued juhtmevabad kõrvaklapid WF-1000XM5, mille kohta paljud arvustajaid audioväljaannetest on juba öelnud, et seni ühed parimad klapid (eelkäijaks oli WF-1000XM4) muutusid uue mudeliga just veel paremaks.

Sony uus mudel on auhinnatud 1000X-seeria uusim väljaanne ja pakub Sony parimat mürasummutust selles tooteklassis, samuti Sony kõrgema taseme muusikaesitust ja kõnekvaliteeti.

Sony WF-1000XM5 kõrvaklapid on suunatud muusika kuulamisele ja sellepärast võeti ette koostöö maailmakuulsa laulja, näitleja, laulukirjutaja ja Sony Music Entertainmenti artisti Migueliga, et tema kaudu tutvustada WF-1000XM5 kõrvaklappe «For The Music».

«Muusikahuvilise ja -loojana on WF-1000XM5 kõrvaklapid mind tõesti üllatanud oma bassi, selguse ja üldise dünaamilise ulatuse poolest. Mulle meeldib võimalus isikupärastada ja kujundada oma heli ning need klapid pakuvad autentset muusika kuulamise kogemust,» ütles Miguel, «lisaks sellele aitab mürasummutus vabaneda soovimatust mürast.»

Mida «For The Music» tähendab?

Toote lansseerimisega on Sony loonud oma helitoodetele uue tunnuslause «For The Music», mis peaks tähendama kõrge kvaliteedi märki, mis ühendab loojaid ja muusikasõpru ning mille eesmärk on luua võimalikult ehedaid muusikaelamusi.

Väidetavalt parim mürasummutus

Sony WF-1000XM5 kõrvaklapid tõstavad tootja teatel taas Sony mürasummutuse latti pisut kõrgemale. WF-1000XM5 on varustatud tehnoloogiaga, mis tagab parema helikvaliteedi ja turu parima mürasummutuse - selle väite tõestuseks vihjab tootja 10. aprilli 2023 seisuga avaldatud keskkonnamüra vähendamise tulemustele vastavalt Sony Corporationi uuringule, mis on mõõdetud JEITA nõuetele vastavate suuniste alusel kümne suurima kaubamärgi puhul (turuosa järgi) Truly Wireless stiilis mürasummutavate kõrvaklappide turul.

Reaalajas töötavad heliprotsessorid klappides ja suure tundlikkusega mikrofonid annavad jõudu spetsiaalselt loodud draiveriüksusele Dynamic Driver X, mis tagab laia sagedusvahemiku taasesituse, sügava bassi ja selge häälekõla. Eesmärgiks oli luua helikogemus, nagu kuulaja oleks koos artistiga samas ruumis muusikat salvestamas.

Foto: Sony

WF-1000XM5 on nüüd varustatud kolme mikrofoniga igas kõrvaklapis, sealhulgas kaks tagasisidemikrofoni, mis parandavad müra summutamist madalatel sagedustel. See on Sony suurim samm edasi mürasummutuse vallas, mille tulemuseks on veelgi täpsemini tabatud ümbritsev heli.

Sony poolt äsja välja töötatud Integrated Processor V2 juhib kuut mikrofoni mõlemas kõrvas, et tagada parem mürasummutuse kvaliteet, kus iganes kuulaja parasjagu viibib.

Tänu uuele Dynamic Driver X-ile on WF-1000XM5-l paranenud ka madalamate sageduste taasesitamine. Lisaks on müra isoleerivad kõrvaklappide otsikud tehtud ainulaadsest vahtpolüuretaanist, mis vähendab müra kõrgetel sagedustel.

Sony ekspertteadmised helikvaliteediks

Spetsiaalselt disainitud Dynamic Driver X-iga laseb WF-1000XM5 kogeda rikkalikumaid ja detailsemaid vokaale. Membraanide struktuur kombineerib mitu erinevat materjali, saavutades selged kõrged helid ja sügava, rikkaliku bassiheli madala moonutusega.

WF-1000XM5 ühendab endas Sony hiljuti välja töötatud HD Noise Cancelling Processor QN2 ja Integrated Processor V2 ning sisaldab 24-bitist täpset helitöötlust ja suure jõudlusega analoogvõimendust. Tulemuseks on madal moonutus ja kristallselge heli taasesitus.

WF-1000XM5 disaini keskmes on jätkuvalt kõrgekvaliteediline helikvaliteet, mis toetab tänu LDAC-koodekile kõrgresolutsioonilist juhtmevaba heli. DSEE ExtremeTM omakorda võimaldab kokkupressitud digitaalset muusikat reaalajas üles skaleerida. Lisaks on kõrvaklappidel ruumilise heli 360 Reality Audio tugi, et pakkuda võimalikult kaasahaaravat helikogemust.

WF-1000XM5 kõrvaklapid on varustatud pea jälgimise tehnoloogiaga, mis tagab realistliku kuulamiskogemuse, kohandades pea liikumisel automaatselt helivälja. Helid on täpselt joondatud nutitelefoni ekraaniga, et tagada ruumiline kasutuskogemus.

Sony kõigi aegade parim kõnekvaliteet

WF-1000XM5 on nüüd Sony kõigi aegade parima kõne kvaliteediga (26. juuni 2023 seisuga Truly Wireless stiilis kõrvaklappide turul), edastades häält selgelt igas olukorras, olenemata sellest, kas kasutaja viibib kontoris, kodus, avalikus ruumis või mürarikkas kohas.

Tehisintellektil põhineva müravähendusalgoritmiga, mis kasutab Deep Neutral Network (DNN) töötlemist ja luujuhtivuse andureid, tuleb kasutaja hääl kristallselgelt ja loomulikult läbi isegi mürarikkas keskkonnas. Lisaks on klapid tuulemüra vähendava struktuuriga, et tagada erakordne kõne kvaliteet igas olukorras.

Mugav ja uue disainiga

WF-1000XM5 kõrvaklapid on disainitud mugavust silmas pidades, nende täiustatud, läikiv tekstuur ja luksuslik tunnetus muudavad nende kandmise meeldivaks. Kõrvaklappide kuju on modelleeritud inimese kõrva järgi ning ergonoomilise disainiga, mis tagab kindla ja stabiilse kõrvas püsivuse. Lisaks on need kõrvaklapid umbes 25% väiksemad ja umbes 20% kergemad kui nende eelkäija (WF-1000XM4), mistõttu on neid mugavam kanda ka pikema aja jooksul.

Müra isoleerivad otsikud on valmistatud uutmoodi materjalist, mis mitte ainult ei paranda kõrvas istuvust, vaid suurendab ka mugavust, vähendades uue kujuga survet kõrvale. Lisaks on kõrvaklapid saadaval neljas eri suuruses, sealhulgas üliväikeses suuruses.

Võlureid saab kõrvaklappidega paremini taga ajada

Kui otsida uusi meelelahutusvõimalusi lisaks muusikale ja filmidele, siis leiab WF-1000XM5 anduritele ja ruumilise heli tehnoloogiale huvitavaid rakendusi, et pakkuda kaasahaaravat heli sellistele liitreaalsusmängudele nagu Nianticu "Ingress". Kasutades pea jälgimist, edastatakse mängijale heli erinevatest suundadest, et see sobituks ideaalselt ekraanil toimuvaga.

Foto: Sony

WF-1000XM5 on varustatud ka Sony populaarsete funktsioonidega nagu Adaptive Sound Control ja Speak-to-Chat ning Multipoint Connect, mis võimaldab ühendada kaks Bluetooth-seadet samaaegselt, nii et kui kõne saabub, teavad kõrvaklapid automaatselt, milline seade heliseb ja ühendatakse õige telefoniga. 

Kuni 8-tunnise aku tööajaga saab muusikat kuulata, kolm minutit kiirlaadimist annab juurde 60 minutit mänguaega. Lisaks pakub Qi-tehnoloogia lihtsat juhtmevaba laadimist laadimiskapslile.

Kõrvaklapid on IPX4 veekindluse klassifikatsiooniga ehk pritsme- ja higikindlad.

Foto: Sony

Keskkonna jaoks säästlikum

Sony kasutab WF-1000XM5 tootmisel ümbertöödeldud plastmaterjale ja pakendina Sony patenteeritud paberit Original Blended Material. Tegu on keskkonnateadliku paberimaterjaliga, mis on valmistatud bambusest, suhkruroo kiududest ja ringlussevõetud vanapaberist.

Hinnad ja saadavus

WF-1000XM5 on saadaval alates 2023. aasta augustist soovitusliku hinnaga 320 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles