SEKS JA ROBOT Tahtmatult tsölibaati jäänud mehed loovad suhteid tehisnaistega

tehnika.postimees.ee
Copy
Oma virtuaalse tüdruksõbra välimust saab oma tahtmise järgi kohendada
Oma virtuaalse tüdruksõbra välimust saab oma tahtmise järgi kohendada Foto: Replika

Paljud tahtmatult tsölibaati jäänud mehed (ingl k. incel – involuntary celibate) on pöördunud tehnoloogilise lohutusallika poole: nende lähedusvajadust täidavad tehisintellekti vestlusrobotite toel toimivad virtuaalsed tüdruksõbrad.

The Guardian viitab, et niisugused lõppematu kannatusega silikoonist fembot’id võivad luua uue põlvkonna mehi, kellel võib kunagi pärisinimesega olla raske suhtesse astuda. Koduvägivalla vastu võitleva organisatsiooni Full Stop Australia ajutine tegevjuht Tara Hunter väljendas ajalehele antud intervjuus muret nende vestlusrobotite populaarsemaks muutumise pärast. «Võimalus luua täiuslik partner, keda saab kontrollida ja kes rahuldab iga sinu vajaduse, on tõeliselt hirmutav,» rääkis Hunter. «Arvestades, et naistevastane vägivald tuleb kultuuriliselt juurdunud uskumustest, et mehed saavad ja võivad naisi kontrollida, on see tõeliselt problemaatiline.»

Siiski paistab, et robotid ei ole kuhugi kadumas – need täidavad vajadust suhtluspartneri järele, kes ei anna hinnanguid ja aitab kasutaja elul paista vähem tühjana. Näiteks populaarse «tüdruksõpru» pakkuva äpi Replika Rediiti foorumil on üle 70 000 kasutaja, kes jagavad innukalt ekraanitõmmiseid argistest ja mõnikord seksuaalselt laetud vestlustest oma «tehiskaaslasega».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles