IEM Cologne 2023 teine päev oli meeleolukas, kuid suuremate üllatusteta

Steven Tiirik
Copy
Foto: Twitter.com/FaZeClan

E-sporditurniiri IEM Cologne 2023 teine päev kujunes meeleolukalt, kuid kokkuvõttes suuremate üllatusteta. FaZe Clan ja ropz alistasid oma esimese vastase ja purjetavad alagrupi finaali suunas. 

Väljalangemisohus olnud Cloud9 suutis sügavast mülkast välja rabeleda

Pärast kaotust fnaticule langes Cloud9 kaotajate ringi. Seal saadi endale vastaseks Poola klubi 9INE. Mõlema tiimiga on hiljuti kohtunud ka Eesti tugevaim «CS:GO» tiim sYnck. Poolakad on maailma edetabelis 20. kohal, Cloud9 aga paremuselt kümnes.

Cloud9 jaoks pidanuks see olema pigem kerge mäng, kuigi kaotus oleks tähendanud turniirilt välja langemist. Lihtsast mängust polnud aga haisugi. Mängu võitja selgus alles kolmanda kaardi lisaajal, mille Cloud9 lõpuks 19-17 võitis.

Siiski näib, et maailma parima rifler’i Sergey «Ax1Le» Rykhtorov eemale jäämine annab kõvasti tunda.

Väljalangejad võitsid südameid

Pärast dramaatilist lahingut pidi 9INE teise tiimina asjad pakkima. Esimesena langes välja TheMongolz, kes võitles väga tublisti Heroicu vastu, aga siiski kaotas. Hiljem jäädi kaotajate ringis alla GamerLegionile.

TheMongolz hoiab maailma edetabelis 30. kohta. Heroic on maailma tugevaim tiim ja GamerLegion HLTV edetabeli 6. kohal. Vaatamata väga suurele jõudude vahekorrale suutis TheMongolz kahest mängust välja mängida kuus kaarti ja kolm lisaaega, mis väärib tunnustust.

Aasia meeskonnad liiga tihti Euroopa tippturniiridele ei jõua, sestap väärivad TheMongolzi saavutused tunnustust.

Ülejäänud päev suuri üllatusi ei pakkunud

Kõik ülejäänud mängud kulgesid enam-vähem nii nagu oleks võinud arvata. Majori valitsev meister Vitality võitis 2-0 tiimi OG. ENCE alistas fnaticu 2-0 ja kohtub A-alagrupi finaalis Heroicuga.

Cloud9 peab kordama seda, mida eelmises voorus tehti, ent seekord Monte vastu, kes on kõvem pähkel kui 9INE. Monte langes kaotajate ringi pärast 0-2 kaotust Heroicule.

IEM Cologne valitsev meister FaZe suutis kindlat mängu näidates 2-1 alistada NiP’i ja mängib nüüd B-alagrupi poolfinaalis G2 vastu. Tabeli teises otsas on Vitality ja MOUZ, võitjad kohtuvad omavahel.

Mõlemad finalistid pääsevad play-off vooru. Alagrupi võitja pääseb otse poolfinaali, teine koht ja kaotajate ringi võitja peavad alustama veerandfinaalis.

Kõigile e-spordi mängudele saab panustada OlyBet e-sport keskkonnas. Uutele liitujatele 30 eurot raha tagasi garantii!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles