Virtuaalreaalsuse hirmsaim õudusmäng ei luba sul silmi pilgutada (1)

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: Supermassive Games

Tänavu veebruaris jõudis poelettidele virtuaalreaalsusseade PlayStation VR2 ja meie arvates oli (ning on jätkuvalt) tegemist suurepärase masinaga

Praeguseks on sellele ilmunud ohtras koguses erinevaid mänge ning on aeg taas teha väike vahekokkuvõte. Toome teieni viis erinevat teost, mis muudavad PS VR2 kasutajate mänguõhtud lõbusamaks.

«Beat Saber»

Seda rütmimängu peetakse üheks parimaks virtuaalreaalsusmänguks läbi aegade. Teose ülesehitus on äärmiselt lihtne – mängijale antakse pihku kaks valgusmõõka, millega peab muusika taktis lööma aina lähemale lendavaid kuubikuid.

Mängust arusaamine on seega ääretult lihtne ja sellega saavad hakkama ka need, kes iga päev mängudega kokku ei puutu. Uskuge, ma olen seda korduvalt täheldanud, kuidas nn «mittemängurid» muusika rütmi järgi õõtsuma hakkavad ja keset mu elutuba kätega vehivad.

«C-Smash VRS»

Kas sa tahad squash'i mängida, ent oled liiga laisk, et end spordisaali vedada? Meil on sulle ideaalne lahendus! «C-Smash VRS» pakub sulle võimalust palli vastu seina peksta.

Lisaboonusena saad teha seda kosmosejaamas. Veel lihtsamalt ei saa kõnealust teost kokku võtta, lihtsalt haara reket/pult ja anna minna!

«The Dark Pictures: Switchback VR»

Supermassive Games on meieni toonud ühe kõige õudsema lõbustuspargikogemuse. Mängija asetatakse Ameerika raudteele, pihku kaks püstolit (ja/või muud relva) ning saadetakse tema poole teele hordides erinevaid kolle.

Lisaks ellujäämisele tuleb vahel tulirelvade kõmmutamise abil lahendada lihtsamaid mõistatusi. Kuigi kirjelduse järgi võib tunduda, et tegemist on lihtlabase püssipaugutamisega, siis tegelikult suudetakse äärmiselt lihtsalt mängijale hirm naha vahele ajada.

Atmosfäär on suurepärane ja teele jääb eriti kõhedaid sektsioone. Näiteks on üks tasemetest täis mannekeene, kes liiguvad mängijale aina lähemale, ent seda vaid siis, kui mängija silmi pilgutab. Tuletame meelde, et PS VR2 jälgib kasutaja silmi. 

«Rez Infinite»

Virtuaalreaalsuse üks suurim müügiartikkel on fakt, et see pakub kasutajale enneolematuid elamusi. «Rez Infinite» on elamus suure E-tähega.

«Rez Infinite» on sürreaalne tulistamismäng, mida iseloomustavad fantastilised visuaalsed efektid ja hüpnotiseeriv muusika.

PS VR2 versioonile annavad lisaväärtust seadme enda omadused, näiteks võimalus silmade abil sihtida ja prillide haptiline tagasiside. Kõik see teeb «Rez Infinite'ist» elamuse, mis lihtsalt kisub endasse ja paneb kõik muu unustama.

«Song in the Smoke: Rekindled»

«Song in the Smoke» on võrdlemisi tüüpiline ellujäämismäng. Meie artikli mängudega võrreldes on «Song in the Smoke» vast kõige turvalisem ja traditsioonilisem teos. 

Üldiselt järgib mäng sama valemit, mida ülejäänud antud žanri esindajadki: kogu ressursse erinevate asjade ehitamiseks, küti loomi nälja kustutamiseks, süüta lõkkeid külma eemalepeletamiseks ja muud säärast.

Ellujäämismängude fännide jaoks leidub ehk mõne õhtu jagu meelelahutust. Siinkirjutaja piirdus siiski vaid ühega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles