Piksleid enam ei näegi: Samsung tõi välja uue terava 5K-monitori

tehnika.postimees.ee
Copy
Samsungi uus monitor pole suur, kuid pakub erakordset punktitihedust ja 5K-eraldusvõimet. Sobib fotograafile, videotöötlejale, samuti nõudlikule tavakasutajale
Samsungi uus monitor pole suur, kuid pakub erakordset punktitihedust ja 5K-eraldusvõimet. Sobib fotograafile, videotöötlejale, samuti nõudlikule tavakasutajale Foto: Samsung
  • Samsung tegi tugeva konkurendi Apple Studio Display monitorile.
  • Tizeni operatsioonisüsteemiga saab kasutada ekraani ka meelelahutuseks (Netflix, Youtube, mängud).

Samsung tutvustas oma uut ülikõrge 5K-resolutsiooniga monitori ViewFinity S9. Kui teleritel on 8K-eraldusvõime juba tavaline, siis arvutiekraanidel pakutakse suuremat pikslitihedust (218 pikslit tollile) pigem graafiliste disainerite ja fotograafide tippmudelitele. See monitor sobib aga väga hästi oma eriti selge ja eristamatute pikslitega pildiga ka muuks tööks ja meelelahutuseks.

ViewFinity S9 pakub nutikat värvide kalibreerimise võimalust, mis on videote ja fotodega töötaja jaoks kõige olulisem. Kasutajad saavad nutitelefoni abil ekraani vastavalt vajadusele muuta ilma keerukate kalibreerimisseadmeteta. SmartThingsi rakendusega saab muuta ekraani värvide temperatuuri, eredust ja muid sätteid, et tagada ümbrusele vastavad võimalikult täpsed seadistused.

Tehnilise poole pealt on uus kuvar 50 protsenti suurem kui mitmed teised UHD-monitorid ja kõrge 5K- (5120 x 2880) resolutsiooniga ekraan toob kasutajateni erakordse kvaliteediga pildi ja teksti.

Monitori 99-protsendine DCI-P3 värviküllasus ja 218 PPI punktitihedus pakuvad erksamaid värve koos teravamate detailidega, mis sobib ideaalselt neile, kelle jaoks visuaalne täpsus on oluline. Kuvari matt ekraan ja nutikas Eye-Care-süsteem vähendavad silmade kurnatust, muutes automaatselt ekraani heledust ja vähendades peegeldusi.

Ühenduste poolelt on monitoril olemas USB-C, Thunderbolt 4 ja DisplayPorti pesad, et nii Maci kui ka Windowsi kasutajad saaksid ekraani oma seadmega mugavalt ühendada. Samuti on monitor varustatud sisseehitatud 4K SlimFiti kaameraga, et kasutajad saaksid teha videokõnesid ja muud videosisu.

Foto: Samsung

Kuvari õhuke metalne ja ergonoomiline disain sobib pea igasse ruumi. Kõrguse ja kaldenurga muutmise võimalus pakub mugavust ja tõstab produktiivsust ning VESA-kinnitusega saab monitori ka seina või spetsiaalse monitorijala külge kinnitada.

Sarnaselt teistele Samsungi monitoridele on ViewFinity S9 varustatud nutiteleri rakendustega, et ennast hõlpsasti töölainelt meelelahutusele ümber lülitada. See tähendab, et ekraan töötab ka voogedastusseadmena, mis võimaldab kasutajatel vaadata näiteks YouTube-i videoid või Netflixi otse monitorist samal ajal kui arvuti on välja lülitatud.

«Uus ViewFinity S9 on Samsungi kõrge resolutsiooniga monitoride seeria uusim mudel, mille eesmärk on pakkuda täpsete värvide ja detailidega pilti inimestele, kes töötavad disaini, foto- või videotöötluse valdkonnas, kus see on väga oluline. Lisaks on seadme eesmärgiks pakkuda head lahendust ka Apple´i arvutite kasutajatele, kelle jaoks on siiani sisuliselt ainsaks professionaalse monitori valikuks olnud Apple Studio monitor. Seadmel on spetsiaalselt selleks mõeldud Thunderbolt 4 ühendus, mis on vajalik neile, kes kasutavad tööks Apple´i seadmeid,» sõnas Samsung Eesti koduseadmete tootekoolitaja Alari Pennar.

Uus Samsung ViewFinity S9 on poodides juba saadaval orienteeruva hinnaga ca 1500 eurot.

5K-monitor Samsung ViewFinity S9

Tehnilised andmed

Ekraan: 27-tolline, IPS-paneeliga, lame, mati pinnaga

Eraldusvõime: 5K (5120 x 2880 pikslit)

Värvigamma: DCI-P3 99%

Eredus: (keskmine) 600 cd/m2

Kaadrisagedus: (maks.) 60 Hz

Reageerimiskiirus: 5 ms (hallist hallini, GtG)

Kontrastisuhe: (püsivalt) 1000:1

Funktsioonid: kalibreerimine, intelligentne silmasõbralik režiim, kohanduvad pildiseaded, värelusvaba jm

Kaamera: 4K (3840 x 2160 pikslit)

Nutiteleri rakendused ja mängud: Samsungi platvormil

Ühendused: Thunderbolt 4 (90 W), mini DisplayPort, USB-C (3DN)

Allikas: Samsung

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles