IEM Cologne finalistid selgusid läbi väga tasavägiste mängude

Steven Tiirik
Copy
Foto: BLAST Premiere - MICHAL KONKOL

«CS:GO» suurturniir IEM Cologne 2023 on jõudnud veerandfinaalideni. Alagrupimängude viimasel päeval murdusid nii mõnedki tippmeeskonnad. Põrujate hulka kuulus kahjuks ka eestlase Robin «ropz» Kooli kodutiim FaZe.

Päeva kõige suurem üllataja oli Astralis. Taani meeskond domineeris mõned aastad tagasi täielikult kõiki teisi tiime, kuid hiljem lagunes.

Pärast seda, kui tiimiga taasliitus sellega varem neli Majorit võitnud ja kaks korda Majori parimaks mängijaks valitud Nicolai «device» Reedtz, on meeskond leidnud justkui uue hingamise.

Astralisel tuli veerandfinaali pääsemiseks võita esmalt MOUZ. Erilisi probleeme sellega ei tekkinud. Kiire 2-0 võidu järel avastati ennast kaotajate vooru finaalist. Vastaseks sai NaVi, kes oli varasemalt elimineerinud FaZe Clani.

Mäng kujunes tõeliseks võitluseks. Juba esimese kaardi võitja selgitamiseks tuli mängida kolm lisaaega. Otsustavas mängus juhtis Astralis mängu 14-5, kui NaVi hoo sisse sai ja ühel hetkel seisu 15-12 peale viis. Siiski oli NaVi juba liiga palju võimalusi ära andnud ja Astralis lõpetas mängu 16-12 seisuga.

NaVi jaoks oli tegu valusa kaotusega. Uues koosseisus mängiv tiim ei ole oma mängu veel nii hästi käima saanud kui oleks lootnud. Siiski on see arusaadav, arvestades asjaolu, et meeskond alles õpib korralikult omavahel inglise keeles kommunikeerima.

Enne suve oli NaVi Ukraina ja Venemaa mängijatest koosnenud tiim, kuniks venelased Perfecto ja electroNic lahkusid ja liitusid Cloud9 meeskonnaga.

A-alagrupis pääses veerandfinaali turniiri kohmakalt alustanud Cloud9, kes endiselt mängib ilma ühe oma staarmängijata. Üllatuslikult võitis alagrupi ENCE, alistades grupi finaalis Heroicu.

B-alagrupis võidutses G2, kes alistas põnevust täis finaalis Vitality. Tasavägises mängus tõusis G2 kangelaseks Ilya «m0NESY» Osipov, kes suunas tiimi võidule. G2 vastane poolfinaalis selgub Heroicu ja Astralise omavahelisest mängust. ENCE’i vastaseks saab Cloud9 ja Vitality võitja.

Finaalmängud mängitakse fännide silme eest suurel laval Lanxess Arenal Saksamaal. IEM Cologne võitev tiim saab auhinnaks 400 000 dollarit.

Kõigile e-spordi mängudele saab panustada OlyBet e-sport keskkonnas. Uutele liitujatele 30 eurot raha tagasi garantii!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles