IEM Cologne suurimad favoriidid: kes võtab võidu ja kopsaka tšeki?

Steven Tiirik
Copy
Foto: pexels.com

Saksamaal toimuva «CS:GO» suurturniiri IEM Cologne 2023 sõelale on jäänud kuus parimat tiimi. Kuigi võitu vääriks ilmselt iga alles jäänud meeskond, saab võita siiski ainult üks. Üritame mõistatada, kelle käte vahele ihaldatud karikas 6. augustil langeb.

Poolfinaalis ootab tiim, kel on lihtsalt õnne

Alagrupist otse poolfinaali pääsesid ENCE ja G2. Paar kuud tagasi IEM Dallase võitnud ENCE asub hetkel HLTV edetabeli viiendal positsioonil ja on kindlasti suureks ohuks kõikidele teistele.

Favoriitide hulka neid pigem aga ei arvata, isegi pärast seda, kui nad alagrupi finaalis Heroicu alistasid. Dallase võitu peetakse pigem heaks õnneks, ENCE’i asi on tõestada vastupidist.

G2 puhul on lugu teine. Euroopa tiim on juba üle poole aasta väga head ja üsna kõikumatut vormi näidanud. Eelmise aasta lõpus suudeti võita BLAST World Finals turniir ja sel aastal võidutseti IEM Katowice 2023 lavadel. G2 on äärmiselt ohtlik ja kindlasti üks põhikandidaate turniiri võidule.

Maailma parimateks peetavad tiimid alustavad veerandfinaalis

Mõlemast alagrupist pääses veerandfinaali kaks tiimi: alagrupis teiseks jäänud tiim ja kaotajate vooru võitja.

Vitality on paljude arvates hetkel maailma tugevaim tiim, kuigi HLTV edetabelis ollakse teisel kohal. Värske Majori võitja mängupilt on tugev, kuid on ette tulnud ka komistamisi. Käimasoleva turniiri raames on nad kaotanud vaid G2 vastu B-alagrupi finaalis.

Vitality vastaseks veerandfinaalis saab Cloud9, kelle algus turniiril ei ole olnud küll väga enesekindel, aga selle vastu on tiim leidnud rohtu. Nimelt ei saanud viisaprobleemide tõttu esimestest mängudest osa võtta maailma parim rifler Sergey «Ax1Le» Rykhtorov.

Praeguseks on asjad korras ja vastastel on kõvasti põhjust muretsemiseks. Mängu võitja mängib ENCE'i vastu.

Teises veerandfinaalis kohtuvad Heroic ja Astralis. Esimese näol on tegu HLTV tabeli tippu kuuluva tiimiga. Sel aastal on Heroic võitnud vaid BLAST Spring Final turniiri, aga mänguliselt on siiski oldud väga kõrgel tasemel.

Hõbemedal nopiti IEM Rio ja IEM Katowice turniiridelt, IEM Dallas lõppes aga poolfinaalis ning samuti ka viimane toimunud Major. Karikaid on Heroicul vähe, aga see ei muuda neid vähem ohtlikuks.

Astralis on olnud käesoleva turniiri kõige suurem üllataja. Nende viimane võidetud tiitel jääb küll aastate taha, aga meeskonna tase on viimasel ajal järjest tõusnud. IEM Cologne jooksul on juba suudetud alistada NaVi, MOUZ ja NiP, kaotatud on vaid G2 vastu. Siiski on sellest paarist tõenäolisem edasipääseja Heroic.

Julge ennustus

Kõige tõenäolisem on, et IEM Cologne 2023 finaalis kohtuvad G2 ja Vitality. Tiimid asuvad tabeli erinevates otstes, ehk nad ei saa enne finaali üksteisega kohtuda. Ka on need kaks teistega võrreldes praegu kõige paremas vormis.

Siiski on tegu pelgalt arvamusega. Lõplik tõde selgub läbi mängude, kus võib alati midagi valesti minna. Kaotus tuleb tihti sealt, kust seda üldse ei oodanud.

Finaalmängud mängitakse 6. juunil. Turniiri võitja saab auhinnaks 400 000 dollarit.

Kõigile e-spordi mängudele saab panustada OlyBet e-sport keskkonnas. Uutele liitujatele 30 eurot raha tagasi garantii!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles