VEEL ÜKS REKORD: Nintendo kasum kerkis 82 protsenti

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: Nintendo

Kuigi jutud Nintendo järgmisest konsoolist aina sagenevad, suudab Jaapani mänguhiid ka praeguse masinaga raha kokku ajada. Hiljuti jagati müüginumbreid, mis panevad ahhetama.

Konsooli on praeguseks ülemaailmselt müüdud pea 130 miljonit. Täpsemaks numbriks on 129,53 miljonit mängumasinat, seda selle aasta 30. juuni seisuga.

Uue fiskaalaasta esimesel veerandil müüdi 3,91 miljonit konsooli, mis on 13,9 protsenti enam kui eelmisel aastal sama perioodi vältel. Esimese veerandi kasum oli rekordilised 184,5 miljardit jeeni, mis tähistab ühtlasi 82-protsendilist tõusu võrreldes mullusega.

86 protsenti müüdud konsoolidest olid kallimad OLED-mudelid, mille hulka kuulub ka kevadel ilmunud «The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom» eriversioon.

Ka eelnimetatud mäng ise jätkas rekordite püstitamist. Kui vaid esimese kolme päevaga suudeti purustada 10 miljoni piir, siis nüüdseks on müüginumbrid tõusnud 18,51 miljonini.

See tähendab, et vähem kui kahe kuuga on müüdud enam kui pool sellest, mida on suutnud teose eelkäija «Breath of the Wild». Tolle mängu müüginumbrid on tänaseks kerkinud 30,65 miljonini. 

«Breath of the Wild» asub Nintendo Switchi enimmüüdud mängude edetabelis 4. kohal. End esmakordselt tabelisse murdnud Tears of the Kingdom on praegu 9. positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles