Astralis asub IEM Cologne poolfinaalis oma hiilgust taastama

Steven Tiirik
Copy
Astralis võitis ESL Pro League 2018. aastal
Astralis võitis ESL Pro League 2018. aastal Foto: HLTV.org

IEM Cologne 2023 e-spordi suurturniir on lõpusirgel. Mängida on jäänud vaid kolm mängu. Vaatame üle, kuidas kulgesid turniiri veerandfinaalid ja mida poolfinaalidest oodata.

Veerandfinaalide esimeses kohtumises läksid vastamisi Cloud9 ja Vitality. Üsnagi tasavägise mängu suutis Vitality siiski 2-0 võita. Cloud9 sai lõpuks mängida oma täies koosseisus, mida puhtalt talendi poolest võib üheks maailma parimaks nimetada. Talendist üksi jäi seekord siiski väheks ja oli näha, et meeskonna kokkumäng vedas alt.

Kohtumise parim mängija oli Prantsuse imemees Mathieu «ZywOo» Herbaut, kes kahe kaardi jooksul võttis maha 56 vastast. Tema HLTV reitinguks kujunes 1.46.

Palju rohkem üllatusi pakkus aga õhtu teine mäng, kus vastamisi läksid kaks Taani tiimi –  Astralis ja Heroic. Esimene neist endine maailma parim võistkond ja teine praegune maailma parim võistkond. Astralis oli siiani terve turniiri jooksul hea mulje jätnud ja isegi NaVi koju saatnud.

Sellist keretäit ei oleks Heroic aga uneski osanud näha. Mõlemad kaardid lõppesid üsna kiirelt Astralise võiduga, mängu üldseisuks jäi 32-18. Juba teist mängu järjest oli täiesti pidurdamatu Astralise e-sportlane Christian «Buzz» Andersen. Vaid 20-aastane mängija valiti teist mängu järjest parimaks.

IEM Cologne poolfinaalid tõotavad tulla äärmiselt põnevad

Päeva esimeses mängus, mis algab kell 16:30, peab ENCE end tõestama Vitality vastu, mis saab nende jaoks olema väga suur katsumus. Siiski ei tasu neid enne mängu maha matta. ENCE ei ole selle turniiri jooksul kaotanud veel ühtegi mängu.

Päeva pärl on kindlasti kell 20:00 algav poolfinaali kohtumine Astralise ja G2 vahel. Kas kunagine Taani supertiim on tõepoolest taastanud oma hiilguse ja suudab end finaali vedada, et esimest korda pärast 2020. aastat karikas koju tuua?

IEM Cologne finaal toimub juba 6. augustil ja ürituse auhinnafond on 1 000 000 dollarit.

Kõigile e-spordi mängudele saab panustada OlyBet e-sport keskkonnas. Uutele liitujatele 30 eurot raha tagasi garantii!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles