IEM Cologne karika koos 400 000 dollariga võitis G2

Steven Tiirik
Copy
Foto: MICHAL KONKOL

Juba terve nädala kestnud IEM Cologne 2023 põhiturniir leidis 6. augusti õhtul oma lõpu. Uhke karika koos 400 000 dollariga võitis Euroopa segatiim G2. Võit kindlustati 3-1 seisuga, hõbemedali sai kaela ENCE.

G2 ei kaotanud kogu turniiri jooksul ühtegi mängu ja 14 mängitud kaardist võideti koguni 11. Finaalis võitis G2 kolm kaarti üsna ülekaalukalt. Kaotati küll Anubis, aga tegu oli siiski väga tasavägise kaardiga, mis lõppes 16-13 ENCE võiduga.

Turniiri parimaks mängijaks valiti Nikola «NiKo» Kovač. G2 superstaar nimetas vahetult pärast karika tõstmist antud intervjuus, et tegu on tema karjääri kõige olulisema tiitliga. NiKo jaoks oli see kaheksas turniiri parima mängija tiitel.

Tegu on «CS:GO» ajaloo ühe kõige edukama mängijaga, keda on HLTV poolt parima 20 mängija hulka valitud lausa seitsmel aastal. Viiel korral on ta jõudnud ka viie parima mängija hulka.

Samuti väärib turniiril teiseks jäänud ENCE tunnustust. Kuni finaalini ei kaotanud ENCE mitte ühtegi mängu. Keegi ei oodanud, et ENCE võiks sel aastal nii tugevaks osutuda. Tegu oli juba nende teise IEM turniiri finaaliga sel aastal. Loodetavasti aitab kaotusvalust üle saada võidetud 180 000 dollarit.

Suurturniir küll lõppes, aga maailmatasemel «CS:GO» ei kao aga kuhugi. E-sportlased ei saa isegi kahte nädalat puhata kui juba hakkab pihta Gamers8 2023, mille auhinnafond on samut 1 000 000 dollarit.

Kõigile e-spordi mängudele saab panustada OlyBet e-sport keskkonnas. Uutele liitujatele 30 eurot raha tagasi garantii!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles