TRUMPILE HÄKITI SISSE Küberpaharet rüvetas Trumpi õiguskaitsefondi veebilehte

Annika Helena Siimon
, Suvereporter
Copy
Trumpi õiguskaitsefondi veebilehe rüvetus.
Trumpi õiguskaitsefondi veebilehe rüvetus. Foto: Patriot Legal Defense Fund

Näib, et endise USA presidendi Donald Trumpi õiguskaitsefondi veebilehte on nädalavahetusel sisse häkitud ja seda rikutud. Selle artikli kirjutamise seisuga on rüvetus saidil endiselt aktiivne ja seda pole maha võetud.

Patriot Legal Defense Fund on raha kogumine, mille käivitasid umbes nädal tagasi Trumpi meeskonna kõrgetasemelised liikmed. Fondi eesmärk on aidata tasuda Trumpi poliitiliste liitlaste ja töötajate õiguskulusid. Paljud neist liitlastest ja töötajatest on praegu takerdunud endise presidendi käimasolevatesse arvukatesse juriidilistesse uurimistesse ning neil on suured kohtukulud kanda.

Lisades Trumpi murede nimekirja näib, et keegi häkkis reedel fondi veebilehte. Lehe arhiveeritud versioon näitab, et enne häkkimist oli seal suurelt Trumpi lööklause – «Tehke Ameerika taas suureks» – ja veebilehe külastajatel paluti aidata «Donald Trumpi KAITSTA!!!!» mingisuguse rahalise annetusega. Nüüd aga ütleb veebileht hoopis midagi muud.

Häkker kriipsutas läbi Trumpi nime ja lisas veebilehe bännerile «Ameerika on juba suurepärane». Seejärel postitas häkker teksti Trumpi «valede» ja Trumpi kasvavate juriidiliste probleemide kohta. Seal on osaliselt kirjas:

Donald Trump on Georgia osariigi seadustega hädas. See on neljas kord, kui midagi sellist juhtub. Igaüks on süütu, kuni tema süü pole tõestatud, kuid kui keegi satub pidevalt hätta, peaksime mõtlema, mida see kellegi iseloomu kohta ütleb. Kas kõik inimesed, kes esitavad tema kohta kriminaalsüüdistuse, on eksinud?

Häkker soovitas külastajatel «mitte toetada Trumpi petturlikku» fondi ja anda selle asemel raha sellistele rühmadele nagu ACLU ja teised liberaalsed organisatsioonid. Lehe allossa lisati ka hüperlink YouTube'i videole 6. jaanuari istungite kohta.

6. jaanuaril 2021 toimus Ameerika Ühendriikide pealinnas Washingtonis sündmus, kus Donald Trumpi pooldajate rahvahulk tungis Kapitooliumi hoonesse. See põhjustas mõneks tunniks katkestuse Kongressi töös, kus oli kinnitamisel presidendivalimiste tulemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles