Samsung tõi turule mängurimonitori, mille sarnast pole kunagi varem nähtud

tehnika.postimees.ee
Copy
Foto: Samsung (pressimaterjal)

Tehnoloogiafirma Samsung tutvustas Gamescom 2023 messil ettevõtte uut 57-tollist mängurimonitori Odyssey Neo G9 (G95NC). See kasutab Samsungi Quantum Mini LEDi ekraanitehnoloogiat ja on ühtlasi maailma esimene Dual UHD resolutsiooniga monitor.

«Tegemist on maailma esimese Dual UHD (7680x2160) monitoriga. See tähendab, et kuna kuvar on üsna lai, siis on see sama suur kui kaks üksteise kõrvale asetatud 32-tollist UHD resolutsiooniga monitori.»

«Lisaks on monitor 1000R kumerusega, et see inimese eriti vägevalt mängu sisse haaraks,» sõnas Samsung Eesti koduseadmete tootekoolitaja Alari Pennar.

Odyssey Neo G9 kasutab lisaks Samsungi Quantum Matrixi tehnoloogiat, mis jaotab ekraani pisikesteks aladeks (dimming zones), millest igaüht saab eraldi eredamaks või tumedamaks muuta, et kuvar edastaks võimalikult tõetruult nii heledamaid kui ka tumedamaid toone.

Kuna tegu on Quantum Mini LEDi ekraaniga, saab selle seadistada ülimalt eredaks, kuni 1000 nitini. Samas toetab see VESA Display HDR1000 standardit.

Kuna ekraan on ennekõike mänguritele suunatud, toetab Odyssey Neo G9 240 Hz värskendussagedust ja 1 ms (gray-to-gray) reageerimiskiirust, et pilt oleks selge ja terav.

Lisaks on monitoril AMD FreeSync Premium Pro lahendus, et tuua graafikakaardist võimalikult hea pilt ekraanile.

Ühenduste poolelt on kuvaril olemas VESA sertifitseeritud DisplayPort 2.1 ühendus, HDMI 2.1 ühendus ja rohkelt USB pesasid, et kasutajad saaksid kuvariga ühendada ka muid seadmeid.

Lisaks toetab monitor Samsungi Auto Source Switch+ funktsiooni, mis tähendab, et monitor tuvastab automaatselt sellega ühendatud seadme ja lülitab pildi just selle väljundi peale, et kasutaja ei peaks ise menüüdest õiget ühendust taga otsima.

Samsungi uus Odyssey Neo G9 on eeltellimiseks saadaval alates tänasest ja müügile saabub monitor septembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles