TOP 5 videomängu, mis ei luba sul pandeemiat unustada

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: Ubisoft

Koroonapandeemia on tänaseks päevaks minevik. Viirus ise küll luurab jätkuvalt ringi ning nakatab inimesi, ent ülemaailmne kriis on möödas. Siiski ei tasuks seda unustada.

Pandeemiat ning sellega seonduvaid olulisi õppetunde aitavad meil meenutada mitmed allikad. Huvitaval kombel saame tarkust ammutada ka videomängudest, sest erinevate viiruste suuremahulised puhangud on virtuaalmaailmas üpriski populaarne teema.

Järgnevalt toome teieni viis erinevat videomängu, mis käsitlevad surmavat viirust ning seda, kuidas maailm toimib peale seda, kui sellest on üle käinud laastav pandeemia.

«Plague Inc.»

Populaarne strateegiamäng annab võimaluse näha olukorda viiruse vaatevinklist. Nimelt on teose peamiseks eesmärgiks terve planeet enda kontrolli alla saada.

See tähendab, et tuleb leida viise, kuidas haigus kiirelt leviks ning samal ajal ka takistada teadlasi, kes tahavad vaktsiini leiutada.

«The Division»

Ubisofti märulimäng pakub meile ülimalt tõetruu viisi, mil moel üks ohtlik viirus ringlema võiks hakata. Nimelt nakatatakse inimesed tahtlikult läbi sularaha. Nii vallutabki ohtlik viirus kiirelt terve planeedi.

Elu otsa pole saanud, ent Manhattani tänavad, kus antud teose tegevus toimub, vaevleb kuritegevuse küüsis. Appi kutsutakse spetsiaalsed agendid, kelle ülesandeks saab kurjamitele koht kätte näidata ning samal ajal paljastada ka suurejooneline vandenõu.

«Prototype»

Ka see mäng leiab aset New Yorgis, ent sel korral kaldume rohkem fantaasiamaailma. Lahti on pääsenud ohtlik viirus, mis muutnud kõik linnakodanikud ohtlikeks koletisteks.

Ka meie peategelase Alex Merceri võib nende hulka liigitada, kuigi tema on saanud hoopiski supervõimed.

Lugu on tegelikult unustatav, ent võimalus avatud linnas ringi joosta ning oma päriselu stressi virtuaalsete kollide peal välja elada, on unustamatu kogemus.

Põhimõtteliselt kõik zombimängud

Kui rääkida pandeemiamängudest ei saa me üle ega ümber kümnetest  ja kümnetest (kui mitte lausa sadadest) teostest, mille keskmes elavad surnud. Zombide teema on jätkuvalt ääretult populaarne ning seda viirust saab käsitleda läbi mitme erineva žanri.

«Left 4 Dead» seeria annab võimaluse kõmmutamiseks, «State of Decay» aga paneb rohkem rõhku ellujäämisele ja manageerimisele. Telltale'i «The Walking Dead» mängud jutustavad lugusid inimestest, kes on tänu zombipandeemiale kõik kaotanud, ent kes üritavad leida lootust, et edasi liikuda. Erinevaid nurki ja näiteid on rohkem kui kirja panna jõuab.

«Hitman»

Kuigi «Hitmani» mänguseeria on tuntud eelkõige keerukate salamõrvade planeerimise ja elluviimise poolest, leidub ka üks konkreetne lisapakk, mis keskendub suuremahulise pandeemia ärahoidmisele.

«Hitman: Patient Zero» on neljaosaline lisalugu, mis viib kiilaspäise agent 47 reisile ümber maailma, et paljastada riukalik plaan, mille eesmärgiks valla päästa viirus, mis levib äärmiselt kiiresti.

Üks missioonidest näeb ette, et kui viirus jõuab nullpatsiendist edasi liikuda, peab agent 47 kõrvaldama ka uue nakatanud. Mida rohkem mängija aega raiskab, seda suuremaks ja keerulisemaks tema ülesanne muutub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles