Eurooplased otsivad kõrgete energiahindade tõttu säästlikumaid koduseadmeid

tehnika.postimees.ee
Copy
Samsungi esitlus IFA 2023 tehnika messil Berliinis.
Samsungi esitlus IFA 2023 tehnika messil Berliinis. Foto: Samsung

Samsung tutvustas tehnikamessil IFA 2023 Berlin ettevõtte tellitud tarbijauuringu tulemusi, millest selgus, et üle kolme neljandiku (77%) eurooplastest otsib energiasäästlikke koduseadmeid, et säästa raha, kuid väga oluliseks peetakse ka keskkonda.

«Uuringust selgus, et kaks kolmandikku vastanutest peab oluliseks, et nende järgmist seadet saaks ühendada rakendusega, mis võimaldab neil jälgida ja vähendada energiatarbimist. Seetõttu on sellistel lahendustel nagu SmartThings üha suurem ja olulisem roll, kuna need aitavad koduseid internetiga ühendatud seadmeid ühest rakendusest hallata ja energiatarbimist reguleerida,» ütles Samsung Eesti koduseadmete valdkonna tootekoolitaja Alari Pennar.

Energiahindade tõusu tõttu kogu Euroopas on 72% vastanutest mures kodumasinate kasutamisel tekkivate kulude pärast. Uuring näitab, et veerand eurooplastest peab nutika tehnoloogia kaasamist võtmeteguriks oma järgmise kodu soovidele vastavalt sisustamisel. Üle kolme neljandiku vastanutest (77%) pidas täielikult nutilahendustega sisustatud kodu atraktiivseks.

Just sellepärast tutvustas Samsung messil mitmeid tehnikalahendusi, mis on suunatud koduste energiakulude vähendamiseks.

Näiteks SmartThings AI Energy Mode aitab kasutajatel optimeerida oma seadmete energiakasutust vastavalt vajadusele ja vähendada energiatarbimist. AI Energy Mode laseb kontrollida pesumasina energiatarbimist ja vähendada seda kuni 70%.

Samsung on pesumasinate puhul teinud koostööd ka ülemaailmse ookeanikaitseorganisatsiooni Ocean Wise ja rõivatootja Patagoniaga, et töötada välja Less Microfiber Filter. See vähendab pesutsükli jooksul tekkiva mikroplasti koguseid kuni 98%.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles