Fairphone 5 - aus telefon, mis kestab kasvõi kümme aastat

tehnika.postimees.ee
Copy
Kui tootjal tuleb välja uus kaamera, siis Fairphone´i omanikud peavad vaid selle ostma, mitte uue telefoni. Samamoodi on akuga ja muude komponentidega. Telefon ise kestab kasvõi igavesti
Kui tootjal tuleb välja uus kaamera, siis Fairphone´i omanikud peavad vaid selle ostma, mitte uue telefoni. Samamoodi on akuga ja muude komponentidega. Telefon ise kestab kasvõi igavesti Foto: Fairphone

Kui tavaliselt kipuvad ikka nutitelefonid vastu pidama mõne, heal juhul isegi viis aastat, siis see mobiil on mõeldud taskusse jäämagi. Kui midagi läheb katki, saab selle ise ära parandada – vahetatavad on pea kõik osad.

Hollandi keskkonnasõbralik telefonitootja paneb sellega punastama kõik tuntud brändid, kelle telefone on üliraske või ülikallis parandada – tihti on mõistlikum siis hoopis uus osta. Fairphone 5 puhul aga seda probleemi pole, sest mis iganes katki läheb, on seda lihtne parandada.

Telefoni komponentide modulaarsus tähendab seda, et saab vastavalt vajadusele vahetada kas kaameraid, akut, isegi USB-C-porti. Kasutaja ise saab vahetada ka 4200 mAh akuelemendi, mis toetab 30 W juhtmega kiirlaadimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles