LOGIRAAMATU V OSA | 15 päeva Austraalia võidusõidu tiimi äralennuni

Helina Hansar
Copy
Foto: Solaride

Kujuta ette, et 46 päeva pärast saab Eestist esimene riik Baltikumis, kus noorte tudengite käe all valminud päikeseauto sõidab Austraalia päikeseautode MM-il 3022 kilomeetrit põhjast lõunasse.

Päikeseauto on jõudnud Austraaliale päris lähedale ning septembri teiseks pooleks on see Darwinis. Enne päikeseauto kohale jõudmist, jõuab kohale hoopis 11 inimesest koosnev grupp, kes läheb lennukile juba 15 päeva pärast.

PÄIKESEAUTO

Päikeseauto on meie hea partneri MyDello pilgu all ning neilt tuligi läinud nädalal uudis sellest, kuidas konteiner on jõudnud Singapuri, mis asub Darwinist veidi üle 3000 kilomeetri kaugusel. Merereis on olnud pikk ning tiimi ootusärevus kasvab iga läheneva päevaga. Päikeseauto peaks prognooside kohaselt jõudma Darwinisse 26. septembril, veidi pärast seda kui esimene grupp on Adelaide’i jõudnud.

TIIM

Austraalia meediatiim teeb eeltööd selle jaoks, et kogu materjal ja info saaks õigel ajal edastatud. Lisaks tehakse tihedat koostööd dokumentaali tiimiga, kes registreerivad end kui meediaväljaanne ning peavad seetõttu täitma ära oluliselt rohkem vorme, kui Solaride'i meediatiimi liikmed.

Lisaks valmistatakse ette kriisikommunikatsiooni plaani, sõnumeid, kaadrite liste, hoitakse silma peal teiste tiimide tegemistel jpm. Teha on rohkem kui jõuab, kuid liigume tasapisi ja küll saab!

Inseneridel on töö käes lennanud ning kaugele Austraaliasse on edastatud kõik vajalikud dokumendid, mis puudutavad päikeseautot ja selles olevaid komponente ning on vajalikud ka selleks, et saada läbi kohapealsest kontrollist, mis igale päikeseautole tehakse.

Suuremas pildis valmistub Solaride värbamise lõpuks ning hooaja kokkutõmbamiseks Austraalia võistluste tegevuste kõrvalt.

AUSTRAALIA

Mõned nädalad tagasi otsisime majutust Adelaide’i, nüüd on rõõm teatada, et oleme leidnud endale katusealuse ning ei pea telkides kohe alguses magama linna serval. Ega seda lusti kauaks ole, kuna õige pea pakitakse taas asjad ja hakatakse liikuma Adelaide’ist Darwini suunas. Praegune plaan on sõita vahetustega mitmeid tunde järjest Alice Springsi, kus tehakse paus ning siis pannakse samas tempos edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles