Olgu jõud sinuga: hiina teadlased leiutasid plasmakahuri, mis võib eemalt asju liigutada

tehnika.postimees.ee
Copy
Nii nagu kuulsates "Tähesõdade" ulmelugudes liigutavad Jedi rüütlid mõtte jõul asju ilma neid puudutamata, nii peaks Hiina teadlaste loodud plasmakahuri prototüüp suutma satelliite kosmoses nihutada ilma nendega füüsiliselt kokku puutumata. Pildil on üks Jedi meistritest Yoda, pilt on illustreeriv.
Nii nagu kuulsates "Tähesõdade" ulmelugudes liigutavad Jedi rüütlid mõtte jõul asju ilma neid puudutamata, nii peaks Hiina teadlaste loodud plasmakahuri prototüüp suutma satelliite kosmoses nihutada ilma nendega füüsiliselt kokku puutumata. Pildil on üks Jedi meistritest Yoda, pilt on illustreeriv. Foto: Erik Mclean / Pexels

Nii nagu «Tähesõdades» Jedid mõtte jõul asju nihutavad, nii teeb ka Hiina teadlaste leiutatud uut tüüpi plasmakahur: ilma asju puutumata suudab see neid eemalt liigutada.

Kahur tekitab magnetiseeritud plasmarõngaid, mis ongi kehade liigutamise mootoriks.

Kasutusalasid oleks uuel lahendusel palju: seda võiks kasutada orbiidil kontaktivabalt satelliidi nihutamiseks, kohaletoimetamiseks või kosmoseobjektide (näiteks Maad ohustavate asteroidide) kõrvalejuhtimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles