PILDID Kia Sportage tähistab 30. sünnipäeva erimudeliga

tehnika.postimees.ee
Copy
Pildil on Sportage´i kõik viis põlvkonda.
Pildil on Sportage´i kõik viis põlvkonda. Foto: Kia

Kia populaarne kompaktmaastur Sportage on jõudnud olulise verstapostini. Praeguseks maailmas müüdud üle seitsme miljoni autoga on see jätnud autotööstusse jälje kui üks Kia edukaim mudel. Selle Anniversary Edition jõuab Euroopasse septembri lõpus ja väljalaset esitletakse järk-järgult kõikidel turgudel.

Alates 2015. aastast on Sportage olnud Kia enimmüüduim mudel. Sellel on ette näidata rikas pärand 30-aastasest ajaloost ja viiest põlvkonnast.

«Sportage’i edu valem jäänud samaks,» ütles Kia Euroopa toote- ja hinnastamise direktor Alexandre Papapetropoulos, «Jätkuv tipptase maanteel ja silmailu on rõõmustanud juhte üle kogu maailma. Selle mudeli auks on meil hea meel tuua turule Kia Sportage Anniversary Edition, mis viib mugavuse uuele tasemele. Erimudel annab tunnistust margi ajaloost, näidates samas ka selle tulevikku.»

Mugavam ja stiilsem: Anniversary Edition

Mudel toob kaasa arvukalt täiustusi, mis tõstavad luksuse ja erilise disaini veelgi enam esile.

Läikivad mustad külgakende kontuurid ja spoiler ning uued tumeda kroomiga ilustatud dekoratiivsed detailid ees, taga ja külgedel annavad maitsekama välimuse ning on eksklusiivselt saadaval ainult Anniversary Editioni erimudelil.

Foto: Kia

Privaatsusklaas, sportlikud uued läikiva musta viimistlusega 19-tollised valuveljed ja tumedad kroomitud detailid aitavad luua kaasahaarava välimuse. Anniversary Edition on saadaval täiesti uue värvitooniga Wolf Grey, teised kerevärvid on Deluxe White, Casa White, Pearl Black, Penta Metal ja Experience Green.

Kõik versioonid on saadaval lisavarustuses pakutava kahes toonis katusega, mille värvitoon on Pearl Black.

Foto: Kia

Interjööris tekitavad autojuhile ja reisijatele mugavustunde seemisnahast ja kunstnahast istmed, nagu ka elektriliselt reguleeritavad esiistmed, istme- ja roolisoojendus ning lisavarustuses saadav meeleoluvalgus.

Kaks 12,3-tollist ekraani ja nutika võtme funktsioonid täiendavad mugavusi. Anniversary Edition on saadaval uue spetsiaalse Midnight Green interjööri värvipaketiga.

Kia Sportage’i viis põlvkonda

Anniversary Editioni erimudel on Sportage’i kolmekümne aasta pikkuse ajaloo tippsaavutus. Esimest Kia Sportage’i põlvkonda esitleti 1993. aastal. Kasutades teistsugust lähenemist kui enamikul tolleaegseil linnamaastureil, tõestas see end kompaktse linnamaasturina, mis ühendas traditsiooniliste linnamaasturite ruumika interjööri sedaani sportliku sõidukogemusega. Selles osas lõi see uue turusegmendi linnamaasturite seas.

Teine põlvkond (2004) seadis esikohale kvaliteedi ja ohutuse. Moodsa monokokk-platvormi kasutuselevõtt aitas kaasa teise põlvkonna suurele edule, aidates sellel müüa enam kui kaks korda rohkem autosid kui õnnestus eelkäijaga.

Sõidukogemusele, kvaliteedile ja turvalisusele keskendumise järel pani Sportage’i kolmas põlvkond (2010) rõhku disainile ja pälvis erilist tähelepanu Tiger Nose´i iluvõre kasutuselevõtuga.

Foto: Kia

Disainirevolutsiooni järel keskendus mudeli neljas põlvkond (2015) suuremale mugavusele ja täiustatud turvalisusele. Lisati kõige uuemad täiustatud juhiabisüsteemid (ADAS). Samal ajal suutis Sportage, võttes kasutusele vähendatud mootorid, kasvatada oma kliendibaasi C-maasturite segmendis. Alates sellest põlvkonnast on Sportage olnud Kia enimmüüdud auto.

Sportage’i viies põlvkond (2021) tuli suuremate, keskmise suurusega linnamaasturi proportsioonidega ja täiustas taas turvalisust, tuues turule multistruktuurse kere.

Foto: Kia

Samal ajal suurendas Sportage ka oma visuaalset atraktiivsust, võttes kasutusele «Oposites United» disainifilosoofia. Valikusse lisati elektrilised ajamid (näiteks hübriid ja pistikhübriid lisaks varem kasutusele võetud kerghübriidile).

Anniversary Edition austab pärandit, keskendudes samal ajal margi elektrifitseeritud tulevikule ning üleminekule jätkusuutliku mobiilsuse lahenduste pakkujaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles