Terviseäpid nuhivad nagu jaksavad: loe, mida kõike need sinust teada saavad! (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Tervise- ja treeninguäpid küsivad päris karme lubasid, mille puhul lekib kasutajast palju privaatset infot, leidsid turvauuringu läbiviijad.
Tervise- ja treeninguäpid küsivad päris karme lubasid, mille puhul lekib kasutajast palju privaatset infot, leidsid turvauuringu läbiviijad. Foto: Kinkate/Pixabay

Kõige rohkem ei tea sinust mitte sotsiaalmeediaäpid, vaid terviserakendused, selgus väljaande Cybernews läbi viidud uuringust. Selgus, et andmeid, mida need saavad kasutaja kohta, on tohutult ja kokku annavad need inimese kohta palju enam infot, kui mistahes muud rakendused.

Teadlased heitsid pilgu viiekümnele populaarsele terviserakendusele, mis tegelevad fitnessi ja treeningute, unejälgimise, meditatsiooni, vaimse tervise, suitsetamisest loobumise, veresuhkru mõõtmise, ravimite meeldetuletustega jne, et testida lubasid, mida äpid nõuavad töötamiseks.

Kuna turvalisuse huvides on Androidi operatsioonisüsteemil nii-öelda lubade süsteem mobiilirakendustele, mis peaks kasutaja privaatsust kaitsma, siis peab neile vastavad load kasutaja ise andma. Paljud load on rakenduste töötamiseks hädavajalikud, kuid mõned samas üsna ohtlikud, kuna võivad anda tarkvarale juurdepääsu väga tundlikele andmetele ja funktsioonidele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles