Briti tootja laseb sõjalennukid sobivatest juppidest kokku panna (1)

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Uut tüüpi lennuk koosneb üksteisega kokku sobivatest moodulitest, millest saab ehitada tohutu hulga erinevaid lennuvahendeid. Üleval paremal: tiibu, kokpitti ja mootorit valides võib valmis komplekteerida näiteks sellise ülehelikiirusel liikuva ühekohalise sõjalennuki.
Uut tüüpi lennuk koosneb üksteisega kokku sobivatest moodulitest, millest saab ehitada tohutu hulga erinevaid lennuvahendeid. Üleval paremal: tiibu, kokpitti ja mootorit valides võib valmis komplekteerida näiteks sellise ülehelikiirusel liikuva ühekohalise sõjalennuki. Foto: Aeralis

Suurbritannias Bristolis asuv lennundusettevõte Aeralis on lagedale tulnud uue huvitava kontseptsiooniga, mis sarnaneb mõne mänguasjafirma tootega: nende reaktiivlennuk on nagu Lego, mille saab kokku panna endale sobivate tiibade, kokpiti ja mootoriga.

Võimalusi on ettevõtte sõnul tohutult: koostada saab erisuguseid lennumasinaid alates kaheistmelistest pisematest reaktiivlennukitest kuni pikamaa luurelennukiteni. Lennukite moodulkonstruktsioon hoiab tohutult kulusid kokku nii tootmiselt kui hoolduselt.

Iseenesest pole kontseptsioonis midagi uut, sest isegi nutitelefone on üritatud moodulitest kokku panna, et kasutaja saaks valida just endale sobivaid omadusi. Google’i vastav projekt Ara küll tootmisse ei jõudnud, kuid teisel elektroonikatootjal LG oli tippmudel G5, millel sai akusid, kaameraid ja välimust vahetada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles