Busside asemel vaid Uber ja Bolt? Väikelinn katsetas nutikat mikrotransporti

tehnika.postimees.ee
Copy
Autojuht Milton Barnes (pildil) poseerib koos oma kliendi David Bunniga mikrotranspordivahendis RIDE. Wilsoni linn USA-s Põhja-Carolinas otsustas busside asemel katsetada ehtsat sõidujagamist, millega mikrobussid viivad soovijad neile sobivast paigast vajalikku sihtkohta. Samale sõidule võivad sattuda ka võõrad, kellel on sama tee.
Autojuht Milton Barnes (pildil) poseerib koos oma kliendi David Bunniga mikrotranspordivahendis RIDE. Wilsoni linn USA-s Põhja-Carolinas otsustas busside asemel katsetada ehtsat sõidujagamist, millega mikrobussid viivad soovijad neile sobivast paigast vajalikku sihtkohta. Samale sõidule võivad sattuda ka võõrad, kellel on sama tee. Foto: Milton Barnes / AP / Scanpix

Mis oleks, kui suurte busside ootamise asemel saaks igal hetkel tellida endale  mikrobussi, mis viib soovitud kohta? USA linn Wilson otsustas seda katsetada, sest 50 tuhande elanikuga peeti tavalist bussiliiklust liiga ebamugavaks ja kulukaks.

Pika ootamise ja vaid kindlal marsruudil liikuvate suurte busside asemel tegutseb nüüd Wilsonis mikrobussiteenus, millele saab peale hüpata kust iganes ning sõita kuhu vaja. Reis mistahes marsruudil maksab 2,5 dollarit. Linn muidugi toetab seda teenust ka omalt poolt.

Teenuse algataja Milton Barnes kolis Washingtonist Põhja-Carolinasse Wilsoni ja avastas, et erinevalt suurlinna metroost on väikelinna bussid rahvast üsna hõredalt täis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles