Xiaomi telefonid kaovad Ukraina sõja tõttu Soome mobiilioperaatorite lettidelt (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Xiaomi pole oma tegevust Venemaal koomale tõmmanud seoses Ukraina sõjaga ning on kantud Ukraina poolt sõda toetavate ettevõtete nimekirja. Soomes võib selle Hiina suurtootja toodang kaduda mobiilioperaatorite lettidelt, kuid jääb mõnes poes siiski müügile.
Xiaomi pole oma tegevust Venemaal koomale tõmmanud seoses Ukraina sõjaga ning on kantud Ukraina poolt sõda toetavate ettevõtete nimekirja. Soomes võib selle Hiina suurtootja toodang kaduda mobiilioperaatorite lettidelt, kuid jääb mõnes poes siiski müügile. Foto: FRANCIS MASCARENHAS / REUTERS / Scanpix

Kolm suuremat mobiilioperaatorit Soomes: Telia, DNA ja Elisa peatavad Hiina ettevõtte Xiaomi toodete müügi vastusena selle kaubamärgi kohalolekule Venemaal. Pärast Ukraina sõja algust eelmisel aastal on paljud rahvusvahelised brändid oma Venemaa-ärid lõpetanud, kuid mõni pöördub sellele turule juba tagasi või pole tegevust lõpetanud.

Samas ei jää Xiaomi Soome turult täiesti välja, sest näiteks kaks suurt jaemüüjat, Gigantti ja Verkkokauppa, ütlesid väljaandele Suomimobiili, et kuna Euroopa Liit ei keela Xiaomit müüa, siis nad jätkavad selle müüki kuni edasiste otsusteni.

Ukraina nimetas aasta alguses Hiina tehnoloogiafirma «rahvusvaheliseks sõja sponsoriks» ning soovitab selle brändiga mitte äri ajada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles