MängudeÖÖ «CS:GO» maavõistlus Eesti-Soome vahel lõppes kodumaalaste ülejooksuga

Steven Tiirik
Copy
SYnck 2023. aasta MängudeÖÖ võidukarikaga.
SYnck 2023. aasta MängudeÖÖ võidukarikaga. Foto: Rene Lutterus

30. septembril mängiti Ülemiste Apollo kinos Eesti e-spordi ajaloo esimene ja viimane «CS:GO» maavõistlus Soome vastu. Eesti tugevaim tiim sYnck oli Soome esindajast Enhancedist tugevalt üle.

Juba enne mängu oli teada, et sYnck kohtumise tugev favoriit olema saab. Kaks tiimi kohtusid viimati septembri alguses ESEA Advanced liigas ja juba siis nüpeldas sYnck oma vastaseid 16-1 seisuga.

MängudeÖÖ finaalis valisid tiimid kaartideks Inferno, Mirage’i ja Ancienti. Esimese võitis sYnck, seisuga 16-5. Kuigi Enhanced võitis püstoliraundi ja läks mängu alguses juhtima, siis kogu ülejäänud kohtumist domineeris sYnck täielikult.

Teises kaardis hävis Enhanced veelgi valusamalt. Soomlased ei suutnud enda valitud kaardis võita mitte ühtegi raundi ja sYnck pani 16-0 võiduga turniirile jõulise punkti.

Finaali parim oli statistika järgi sYncki mängija Andreas «aNdu» Maasing. Teises kaardis elimineeris aNdu 16 mängitud raundi jooksul 25 vastast. Võrdluseks - terve Enhancedi tiim kokku suutis samal kaardil kõrvaldada 30.

Lisaks uhkele karikale teenis sYnck võiduga ka 2000 € suuruse auhinnaraha. Tänu võidetud summale on nüüd sYnckil olemas ka enda Liquipedia leht. Tegu on väga olulise verstapostiga iga suuremaks pürgiva e-sporditiimi teekonnal.

Ka Enhanced ei pidanud hoolimata kaotusest lahkuma tühjade pihkudega. Soome kvalifikatsiooni võit ja Eestis võõra publiku ees mängimine on enam kui piisav, et 1000 € auhinnaraha välja teenida.

MängudeÖÖ turniiriga lõppes sisuliselt ka Eestis «CS:GO» ajastu. Kuigi endiselt mängitakse paljudel turniiridel «Counter-Strike’i» vanemat versiooni, siis üleminek uuele nihkub aina lähemale.

Järgmine kord, kui näeme Eesti parimaid üksteise vastu mõõtu võtmas, on mänguks juba «Counter-Strike 2».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles