LAPITUD Apple lahendas iPhone 15 Pro ülekuumenemise vea

tehnika.postimees.ee
Copy
Apple parandas uute iPhone 15 Pro telefonide kuumenemise probleemi ilma seadmeid tagasi kutsumata.
Apple parandas uute iPhone 15 Pro telefonide kuumenemise probleemi ilma seadmeid tagasi kutsumata. Foto: Aly Song / Reuters / Scanpix

Apple avaldas selle nädala alguses oma selgituse, miks uus iPhone 15 Pro üle kuumeneb ja lubas, et operatsioonisüsteemi iOS värskendus suudab seda probleemi osaliselt lahendada. Värskendus saabuski eile ja uus versioon iOS 17.0.3 peaks vea kõrvaldama.

Apple´i kommentaaris mainiti ülekuumenemise põhjustajatena Instagrami ja Uberi mobiiliäppe ning mängu Asphalt 9, mis aitasid telefonide üles kütmisele kaasa ja nüüd soovitatakse need rakendused samuti ära uuendada. Nimetatud äpid koormasid uue Apple A17 Pro kiibi teatud funktsioonidega üle.

Kuigi esialgu spekuleeriti, et kuumenemist võivad tekitada ka iPhone 15 Pro uus Apple A17 Pro kiip ning 3 nm tehnoloogiaga kiibitootmisprotsess või uus (umbne) titaankorpus, siis Apple lükkas need kuuldused ümber. Samas võib uus iPhone vahetult pärast esimest sisselülitamist siiski tavalisest rohkem soojeneda, kuna laadib alla rakendusi ja andmeid ning täidab muid taustatoiminguid telefoni töö käivitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles