Päevatoimetaja:
Kaido Einama

EKSPERT ARVAB Innovatiivsena tajutavas Eestis ollakse kehvakesed patenditulu teenijad

Copy
Ka esmapilgul säravatest ideedest läheb Eestis toss välja ja neid kas ei kaitsta üldse või ei lähe need muudel põhjustel müügiks.
Ka esmapilgul säravatest ideedest läheb Eestis toss välja ja neid kas ei kaitsta üldse või ei lähe need muudel põhjustel müügiks. Foto: Piqsels

Värskelt avaldatud innovatsiooniindeksis on Eesti innovatsiooniliidrite hulgas, miks aga Eesti ettevõtjate innovatsioon siiski poolele teele pidama jääb ja kuidas riiklik intellektuaalomandi strateegia aitaks meil oma innovatsiooni ökosüsteemi turgutada?

Möödunud nädalal avalikustatud innovatsiooniindeks lennutab meid maailma innovatsiooniliidrite hulka. Samas kipuvad ettevõtjad oma innovaatilised tooted ja teenused kaitseta jätma, mis tähendab ettevõtetele ja riigile tuulde loobitud raha. Lahendus võib olla riiklik intellektuaalomandi strateegia.

27. septembril avaldas Maailma Intellektuaalomandi Organisatsioon (WIPO) 2023. aasta innovatsiooniindeksi. Raportist selgus, et Eesti on innovatsiooni pingereas 132 riigi seas jõudnud 16. kohale, mis on meie läbi aegade parim tulemus. Eestit võib seega nimetada innovatsiooniliidriks – selleks loetakse pingerea 25 esimest riiki.

Tagasi üles