Uus tegelane lahingus Mehitamata minitank Ripsaw tegeleb droonide ja muude moodsate ohtudega

tehnika.postimees.ee
Copy
Väike, aga tõhus: Uus Ripsaw M5 tank võib tunduda mänguasjana, aga just sellised väikesed mehitamata masinad usutakse olevat tõhusaks kaitseks moodsa aja relvade - droonide ja väikeste ballistiliste rakettide vastu. Spetsiaalne laskemoon aitab tabada ka ülipisikesi laiatarbedroone, mida kasutatakse tankidele miinide ja granaatide kukutamiseks.
Väike, aga tõhus: Uus Ripsaw M5 tank võib tunduda mänguasjana, aga just sellised väikesed mehitamata masinad usutakse olevat tõhusaks kaitseks moodsa aja relvade - droonide ja väikeste ballistiliste rakettide vastu. Spetsiaalne laskemoon aitab tabada ka ülipisikesi laiatarbedroone, mida kasutatakse tankidele miinide ja granaatide kukutamiseks. Foto: Textron Systems

Viimased sõjad nii Ukrainas kui Iisraelis on näidanud, et lahinguväljal ringi roomavad ülikallid ja suured tankid on kergesti hävitatavad vastase odavate droonide poolt. Saksa relvatootja Rheinmetalli USA haru on selleks puhuks koostöös Textron Systemsiga välja töötanud väikesed ja kerged mehitamata tankid, mis peaksid oma relvastusega uute ohtudega paremini (ja odavamalt) hakkama saama.

Ripsaw M5 on Textron Systemsi mehitamata minitanki platvorm, millel küljes võimas õhutõrjetorn, mis on relvastatud Rheinmetalli 30 mm automaatkahuri ja kahe lähimaa maa-õhk raketiga.

Seda kombinatsiooni kasutatakse peamiselt droonitõrjeks, kuid saab tarvitada ka mitmesuguste muude õhust lähtuvate ohtude, nagu tiibrakettide ja madalalt lendavate sõjalennukite vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles