Elon Muski Starlink hakkab pakkuma tavalistele mobiilidele kõneteenust üle kosmose (2)

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Kõik nutitelefonid, mis töötavad 4G võrgus, on võimelised Starlinki uut kosmoseside teenust kasutama - esialgu saab SMS-e saata, hiljem juba mobiilikõnesid teha, lubatakse kosmoseside ettevõtte kodulehel.
Kõik nutitelefonid, mis töötavad 4G võrgus, on võimelised Starlinki uut kosmoseside teenust kasutama - esialgu saab SMS-e saata, hiljem juba mobiilikõnesid teha, lubatakse kosmoseside ettevõtte kodulehel. Foto: SpaceX / Starlink

SpaceX-i ülemaailmne satelliitsidevõrk Starlink hakkab lisaks internetiühenduste teenusele pakkuma järgmisest aastast ka sõnumisidet tavalistele nutitelefonidele ning 2025. aastast saab ilma maapealsete tugijaamade abita helistada oma mobiiliga ükskõik kust kohast üle kosmoseside.

Esialgu on Starlinki uus teenus kavas välja tuua USA mandriosas, Hawaii saartel, Alaskal, Puerto Ricos ja territoriaalvetes. Koostööd tehakse mobiilioperaatoriga T-Mobile. 

2025. aastast saabub ka asjade interneti ehk IoT tugi: kõik targa kodu ja targa võrgu pisiseadmed, millel on LTE tugi, võivad töötada ilma maapealses levialas olemata ükskõik kus punktis maailmas, kus teenus on toetatud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles