Eksperdid: Hamas kasutas Iisraeli ründamiseks Põhja-Korea rakette

tehnika.postimees.ee
Copy
Iisraeli maailma parimaks peetud õhutõrjesüsteem "Raudne kuppel" ei suutnud tõrjuda kõiki Hamasi välja lastud lihtsaid Katjuša-tüüpi rakette, mis pärit Põhja-Koreast. Miks? Ekspertidel on sellele küsimusele vastus olemas ja see paneb muretsema ka Lõuna-Korea kaitsjad.
Iisraeli maailma parimaks peetud õhutõrjesüsteem "Raudne kuppel" ei suutnud tõrjuda kõiki Hamasi välja lastud lihtsaid Katjuša-tüüpi rakette, mis pärit Põhja-Koreast. Miks? Ekspertidel on sellele küsimusele vastus olemas ja see paneb muretsema ka Lõuna-Korea kaitsjad. Foto: MAHMUD HAMS / AFP / SCANPIX

USA ja Lõuna-Korea julgeolekueksperdid märgivad, et osa Gaza sektorist Hamasi poolt Iisraeli tulistatud rakettidest on pärit Põhja-Koreast. Need tarniti terroriorganisatsioonile 2014. aastal.

Ehkki tegemist on lihtsate ja palju kergemini tõrjutavate rakettidega kui moodne laskemoon, on ka selliseid ülikeeruline tõrjuda, kui neid väga suurel hulgal korraga välja tulistatakse, kirjutab The Korea Times.

See on mõistetavalt murelikuks teinud ka Lõuna-Korea militaareksperdid, sest kui isegi Iisraeli maailma üheks parimaks õhukaitseks peetav «Raudne kuppel» ei suuda kinni pidada kõiki Põhja-Korea vanema tehnoloogiaga lihtsaid rakette, siis mismoodi peaks Lõuna-Korea end võimaliku rünnaku eest kaitsma? Nende pealinn Seoul asub üsna piiri lähedal, mis tähendab väga kiiret reageerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles