Euroopa Komisjon saatis sotsiaalvõrgustikule X teabenõude ebaseadusliku sisu ja valeinfo levitamise kohta (2)

tehnika.postimees.ee
Copy
Elon Muskile kuuluv sotsiaalvõrgustik X peab nüüd Euroopa Komisjonile aru andma, mida nad on teinud terroristliku sisu ja valeinfo levitamise tõkestamiseks.
Elon Muskile kuuluv sotsiaalvõrgustik X peab nüüd Euroopa Komisjonile aru andma, mida nad on teinud terroristliku sisu ja valeinfo levitamise tõkestamiseks. Foto: Taidgh Barron / ZUMA Press / Scanpix

Euroopa Komisjon saatis sotsiaalmeedia platvormile X (endine Twitter) digiteenuste määruse alusel ametliku teabenõude, mille aluseks on komisjonini jõudnud info ebaseadusliku sisu ja valeinfo väidetava levitamise kohta. See puudutab terroristliku ja vägivaldse sisu ning vaenukõne levitamist.

Kuna X on väga suur veebiplatvorm, siis peab see täitma kõiki digiteenuste määrusega 2023. aasta augustis Euroopa Liidus kehtestatud reegleid, mille hulka kuulub ka kohustus hinnata ja maandada riske, mis on seotud ebaseadusliku sisu ja desinformatsiooni levitamise ja soolise vägivalla õhutamisega ning mis võivad mõjutada põhiõiguste ja lapse õiguste kasutamist, avalikku julgeolekut ja vaimset heaolu, kirjutatakse Euroopa Komisjoni teates.

Komisjoni talitused soovivad sellepärast nüüd välja selgitada, kas X täidab digiteenuste õigusakti nõudeid, sealhulgas ka seda, kas ebaseaduslikku sisu puudutavate teadete ja kaebuste käsitlemine, riskide hindamine ja maandamine toimub nõuetele vastavalt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles