Maailmatasemel «CS2» on kohal! Täna öösel algab IEM Sydney 2023

Steven Tiirik
Copy
Robin Kool
Robin Kool Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Uskumatu aga tõsi: 11 aastat «CS:GO» profimänge on seljataga ja ette võetakse uus suund. 27. septembril lõpuks kõigile kättesaadavaks saanud «Counter-Strike 2» võtab suurturniirid üle.

Tunded seoses üleminekuga uuele mängule on fännide seas väga vastandlikud. Iseenesest ju väga lahe, et saab uut graafikat ja mängudünaamikat lõpuks näha ka kõrgeima taseme turniiril. Teisalt on probleem selles, et «CS2» on endiselt veel väga poolik ja katkine.

Fännid muretsevad eelkõige sellepärast, et mänguvead võivad mõjutada tulemust ja parim tiim ei pruugi tingimata võita. Hetke kõige häirivamad probleemid on kahtlemata ebastabiilne tick-rate ja hitbox, mille tulemusel vahepeal olukorrad täiesti loogikavastased tunduvad. Tick-rate näitab seda, kui mitu korda ühe sekundi jooksul mänguserver infot toodab ning hitbox tähistab 3d-mudelil seda osa, mis reageerib vastasmängija tegevusele, näiteks välja tulistatud kuulile.

16. oktoobril Eesti aja järgi kell 05:30 alustab oma esimest ametliku «CS2» mängu ka Eesti tugevaim mängija Robin «ropz» Kool. Hetkel maailma edetabelis 9. kohta hoidev FaZe Clan sai vastaseks esimeseks mulluse Majori finalisti GamerLegioni.

IEM Sydney auhinnafond on 250 000$ ja turniiri finaal mängitakse 22. oktoobril.

Kõigile e-spordi mängudele saab panustada OlyBet e-sport keskkonnas. Uutele liitujatele 30 eurot raha tagasi garantii!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles