Mis tõi Robin Koolile võidu ajaloolisel turniiril? (1)

Steven Tiirik
Copy
Robin Kool
Robin Kool Foto: BLAST Premiere

22. oktoobri hommikul selgus ajaloo esimese «CS2» suurturniiri võitja. Ülimalt pingelise finaali järel tõstis karika pea kohale Eesti parima «Counter-Strike'i» mängija Robin «ropz» Kooli kodumeeskond FaZe.

FaZe’i vastaseks finaalis oli paljudele üllatuse teinud Ameerika meeskond Complexity. Peale Liquidi ja Cloud9 siirdumist Euroopa turule on Complexity näol tegemist uue Ameerika esinumbriga. Tiimi tähtmängija on pikalt Liquidi ridades aega veetnud Jonathan «EliGe» Jablonowski.

Finaali esimese kaardi valis Complexity ja valik osutus Overpassi kasuks. Kuigi FaZe juhtis mängu ühel hetkel isegi 9-5 seisuga, tuli siiski tunnistada Complexity paremust. Ameeriklased võitsid kaardi 13-11.

Tasavägine oli ka FaZe’i poolt valitud Nuke. Euroopa segatiim on seda kaarti viimasel ajal mänginud palju ja väga edukalt. Suuresti ropzi abil, kes elimineeris kaardi jooksul kõige rohkem vastaseid, võitis FaZe kaardi 13-10.

Tõeline möll läks aga lahti otsustavas kaardis. Saatuse ja natuke ka FaZe Clani soovil sai otsustavaks kaardiks Ancient. Kui esialgu tundus, et viimaseks kaardiks on FaZe käe soojaks saanud ja võit on ligidal, siis tuuled pöördusid kiirelt.

Esimese 11 raundi möödudes oli seis 9-2 FaZe’i kasuks, siis aga juhtus midagi ja hoo sai sisse hoopis Complexity, kes suutis mängu lisaajale viia. Ka seal jätkus tasavägine heitlus ja asju asuti lahendama teises lisaajas, kus FaZe lõpuks mängu käima sai ja kaardi 19-16 seisuga võitis.

Seeläbi kuulutatigi FaZe Clan koos ropziga ajaloo esimese «CS2» suurturniiri võitjateks. Ropz pärjati veel ka DHL poolt turniiri parima mängija tiitliga. HLTV

FaZe võitis ühes IEM Sydney karikaga ka 100 000 dollari suuruse auhinnaraha ja pääsme IEM Katowice 2024 turniirile.

FaZe Clani saab jälle mängimas näha juba mõne päeva pärast algaval Thunderpick World Champinship turniiril, mille auhinnafond on pool miljonit dollarit.

Kõigile e-spordi mängudele saab panustada OlyBet e-sport keskkonnas. Uutele liitujatele 30 eurot raha tagasi garantii!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles